HPD GOJZERICA POŽEGA – Izletom “Nepoznati Papuk” obilježen Međunarodni dan planina

Datum objave: 12. 12. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Kao i svake godine 11. prosinca planinari obilježavaju Međunarodni dan planina, pa su to učinili i ove godine. Slavonski planinari, Park prirode Papuk i Hrvatski planinarski savez organizirali su 16. izlet Nepoznati Papuk, s orahovičke strane na razmeđu između Krndije i Papuka.

Planinari HPD Gojzerica Požega s ostalim slavonskim planinarskim društvima obilježili su ovaj dan, uživajući u prvom snježnom danu ove zime. Okupili su se ispred društvenih prostorija, odakle su autoposadama otišli do lugarnice Zdenčina koja se nalazi oko 6 km jugozapadno od Orahovice, u blizini sela Radlovac. Tamo su ih dočekali organizatori koji su pripremili stazu dugu 5 sati hoda, koja ide starim planinarskim putem uz potok do križanja šumskih cesta ispod vrha Oštre glave. Nastavili su cestom pa prosjekom do vrha Točak te nastavili oštrim spustom do kamenoloma Hercegovac.

Uspon do Starog grada i oštri spust do Sibovca iziskivali su dosta napora zbog snijega koji je prekrio šumske putove. Stazu su završili povratkom pokraj ostataka starog rimskog mosta te preko Rastove kose i Malog visa. Po završetku staze Park prirode je organizirao topli obrok za sve sudionike, kao i topli čaj. Osim toga organizatori su osigurali: prigodni pečat, letak, vodič izleta te pratnju HGSS-a cijelom stazom. Po završetku izleta naši su se planinari vratili zadovoljni i puni dojmova, uz zahvalu organizatorima..

TEKST: S. P. /V.T.                   FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn