HPD GOJZERICA POŽEGA – Godišnjica otvaranja Požeške planinarske obilaznice

Datum objave: 25. 9. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Planinari HPD Gojzerica Požega danas su obilježili: Godišnjicu otvaranja Požeške planinarske obilaznice (PPO). Zbog najave kišnog vremena odaziv planinara bio je nešto manji, pa se na Trgu Sv. Trojstva kod Zavjetnog spomenika okupilo tek 40-tak planinara i uzvanika.

Predsjednik HPD Gojzerica Požega Višeslav Turković osvrnuo se na proteklu godinu i upoznao sve nazočne s nekim tehničkim podacima. Naime, kroz godinu dana PPO u potpunosti obišlo je oko 80 obilaznika, dok je njih 120 PPO obišlo samo djelomično te je do sada prodano oko 200 dnevnika. U proteklom periodu u svrhu obilaska PPO, Grad Požegu posjetilo je između 150 i 200 stranaca turista koji nisu nastanjeni u gradu, što govori da je PPO uvelike pridonijela razvoju  turizma u Gradu Požegi. Zahvalio se TZ Grada Požege na podršci i tome što su za obilaznike osigurali 70 sendviča i 100 bočica vode. Osim toga upoznao je obilaznike da na štandovima mogu kupiti i suvenira s temom Grada Požege.

Nada Banović koja se dala veliki doprinos otvaranju PPO upoznala je nazočne s značajem obilaznice te sa sadržajem dnevnika u kojem je detaljno opisana povijest ovog kraja. Kako je naglasila, svatko tko obiđe PPO osjetiti će Kozarčev doživljaj Slavonije, u onom izvornom, autentičnom obliku.

Očekuje se da će planinari danas obići PPO u punom profilu od 34 km, a za to će im trebati 8 do 10 sati. Glavni vodič na stazi je Ante Bošnjak, a pomoćnici su mu: Vlado Crnković, Boro Jukić, Ante Mesić i Željko Seifert. Po završetku pohoda u prostorijama HPD Gojzerica Požega predsjednik Višeslav Turković ovjerit će dnevnike i uručiti priznanja sudionicima za obiđenu obilaznicu.

IZVOR: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn