HPD GOJZERICA POŽEGA – Dani otvorenih vrata udruge ispunjeni sadržajima za sve uzraste

Datum objave: 16. 6. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – HPD Gojzerica Požega je ove godine po prvi puta sudjelovala u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga čiji je cilj informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Dani otvorenih vrata udruga održani su od 10. do 12. lipnja 2021. godine. Članovi Gojzerice uključili su se u manifestaciju aktivnostima usmjerenima na širu populaciju – one aktivnije, one malo manje aktivne i najmlađe. Za djecu je organizirano događanje ”Upoznaj planinu kroz igru”. Planinu i prirodu najmlađi su upoznali kroz planinarski memory, mali planinarski kviz, kartanje, bacanje kolutova te izradom raznih stvari od plastelina i legića (sunce, drvo, cvijet, vozilo HGSS-a i slično). Druženja su nastavili idućeg dana, u petak 11.6. Susreli su se na obali obližnje rječice, u jednoj sjenici, gdje su imali ”Piknik planinarske priče”.

Mali su na obližnjem igralištu igrali nogomet, a veliki su prepričavali dogodovštine s njihovih planinarenja. I tako je u dobrom društvu vrijeme proletjelo…. Za one malo manje aktivne, na Facebook profil društva (i web stranicu) postavljen je pravi planinarski kviz. Za neke teži, za neke lakši, ali svakako se moglo naučiti puno o našim planinama.

Subota 12.6. bila je rezervirana za snalaženje u prirodi. Naime, na Facebooku i webu društva su objavili odličan vodič za sve koji vole planinariti pod nazivom ”Ajmo se (ne) izgubiti u prirodi”. Kroz duhoviti i informativni tekst moglo se saznati, na što sve treba paziti bez obzira želimo li se (ili ne) izgubiti u prirodi. Vodič je dostupan na poveznici.

TEKST: S. P.        FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn