HPD GOJZERICA POŽEGA – Dani otvorenih vrata udruga: potraga za blagom

Datum objave: 04. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – I ove se godine HPD Gojzerica Požega uključila u obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga sa svojim aktivnostima. Jedna od njih je bila ”Potraga za blagom” na Starom gradu u Požegi, u petak 3.6.2022.

Potraga je okupila 30-tak djece koja su podijeljena u pet timova. Čekali su ih skriveni tragovi i zadaci koje su morali ispuniti kako bi došli do blaga. Stari grad su prešli uzduž i poprijeko, a usput su naučili svezati čvor „osmicu”, upotrebljavati kompas, je li bolje na izlet ponijeti čvarke ili voćni jogurt, je li viši Mt Everest ili Požeška gora, tko sve može planinariti i što napraviti sa smećem koje ostaje kad se planinari. Malo su se mučili s time koje je more prije jako puno godina bilo na ovom prostoru,a uspješno je razriješena i dilema oko toga jesu li Venera, Mars i Zemlja planine u Hrvatskoj ili ipak nisu.

Na kraju potrage sve sudionike čekalo je mnoštvo bombona, čokoladica, sokova i čokoladnog mlijeka (smeće je skupljeno i odloženo gdje treba baš onako kako to rade pravi pravcati planinari). Najbolji pronalazači su osvojili i puuuuuunu škrinju blaga koje su pravedno i brzinom munje podijelili među sobom. I mali i veliki su uživali.

TEKST: S. P.               FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn