HPD GOJZERICA – Pohod na Moslavačku goru

Datum objave: 24. 4. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Ove nedjelju 23. travnja 2023. godine održan je planinarski pohod na Moslavačku goru s jezera Mikleuška, koje se nalazi u neposrednoj blizini Kutine. Organizator ovog pohoda su planinarsko društvo Yeti iz Kutine i Turistička zajednica Grada Kutine, a povod je obilježavanje Dana planeta Zemlje. Sudjelovali su i planinari HPD Gojzerica iz Požege.

Pohod je okupio nekoliko stotina planinara i rekreativaca te su svi zajedno pošli na stazu u pratnji domaćih vodiča iz PD Yetia. Kružna staza vodila je klancem planinskog potoka, često prelazeći s jedne na drugu stranu, sve do prelijepog pavlinskog samostana Bela crkva. Tu su napravili dužu pauzu uz zanimljivo predavanje iz povijesti, a nakon toga nastavili sve do vrha Humka (488 mnv) najvišeg vrha Moslavačke gore.

Nastavili su šumskim putem sve do vrha Vis (437 mnv) KTO HPO, iza kojeg se nalazi vidikovac s kojeg se pruža odličan pogled na Moslavinu sve do Save. Zastali su kod novoizgrađenog planinarskog skloništa, a osim toga uživali su u dijelu staze koja je osigurana sajlama i koja pruža poseban doživljaj. Pohod je završio kod jezera Mikleuška, gdje su organizatori za sve polaznike osigurali besplatan grah i piće po popularnim cijenama. Planinari HPD Gojzerica Požega odazvali su se ovom izletu u dosta velikom broju, pod vodstvom vodiča Bore Jukića.

TEKST: S. P.             FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn