HKUU “TRENK” NOVA GRADIŠKA – Novogradiščani iznenadili nastupom na otoku Pagu

Datum objave: 29. 7. 2020. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” odradili su zapažen nastup na gradskom trgu u Novalji na Pagu. Izveli su pjesme i plesove Zapadne Slavonije te oduševili iznenađenu publiku, a bila je to prilika i obući nove nošnje koje je udruga kupila protekle godine.

U doba korone puno toga postalo je izazov, pa tako i rad udruga. Članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” pridržavali su se svih odredbi i mjera, a kada je dopušteno okupljanje, nastavili su s probama. Žao im je bilo što su u Slavoniji odgođene brojne manifestacije na kojima su trebali nastupiti (Đakovo, Pleternica, Daruvar). Odlukom svih članova, odlučili su se na dvodnevno putovanje na Jadran, točnije, otok Pag u mjesto Novalja, od 18.-19.07.

Nakon razgledavanja Novalje i kupanja, navečer su sudjelovali na misi u crkvi Svete Katarine u Novalji. Kroz cijeli grad prošetali su se pjesmama, a nakon toga odradili su prekrasan nastup na gradskom trgu. Izveli su pjesme i plesove Zapadne Slavonije. Publika je bila i više nego iznenađena. Bila je to prilika i za obući nove nošnje koje je udruga kupila protekle godine. Riječ je o svečanim svilenim nošnjama koje su se nosile zapadno od Slavonskog Broda.

Kao što to obično bude na ovakvim putovanjima, najviše se mogao čuti, smijeh, pjesma i šale. Sve koji se želi pridružiti, djecu, mlade i odrasle pozivaju da im se priključe i kvalitetno provedu svoje vrijeme. “Nadamo se da će od jeseni situacija biti bolja i da ćemo na planirane nastupe. U mi želimo biti domaćini i organizirati manifestacije. Do tada, bavit ćemo se nabavom nošnji i njihovih dijelova, te uvježbavanjem novih koreografija,”poručila je tajnica i voditeljica HKUU Trenk Nova Gradiška Vesna Vlaović.

TEKST: S. P. /V. V.               FOTO: HKUU Trenk NG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn