HKUU “TRENK” NOVA GRADIŠKA NA VINKOVAČKIM JESENIMA – Pripreme za premijerni nastup odrađene na Pagu

Datum objave: 18. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Željni što povratka na “staro normalno”, pjesme, plesa i dobrog druženja, ponosni što će na ovogodišnjim 56. Vinkovačkim jesenima predstavljati Brodsko-posavsku županiju, članovi HKUU “Trenk” Nova Gradiška, vrijedni čuvari narodne baštine već 27 godina, zadatku su pristupili ozbiljno i za premijerni nastup pripreme odradili na Pagu.

I dok su neki vrijeme “prisilnog zatvaranja” iskoristili za neplanirani odmor i rad na samima sebi, “novo normalno” posebno je teško palo članovima kulturno-umjetničkih društava, život bez pjesme, plesa, putovanja i druženja, baš i nije neki život. Odlučivši stvari okrenuti u svoju korist, članovi HKUU Trenk Nova Gradiška, vjerni čuvari narodne baštine već skoro tri desetljeća, s radom i probama startali su već u rujnu, čim su popustile mjere, isplaniravši za sredinu rujna, put u Novalju na Pagu. ” U Novalji smo jako lijepo prihvaćeni i osjećali se kao kod kuće. Uz večernji nastup na Trgu Bazilike, pred brojnim turistima i domaćim stanovništvom, predstavili smo običaje žetve iz novogradiške Posavine, a pjesmu smo nastavili i cijelom rivom, gdje su naši mladi tamburaši svirali do dugo u noć, uz divan ambijent uz more.”, upoznaje tajnica Udruge, Vesna Vlaović.

“Naša su putovanja uvijek zanimljiva i vesela, jer smo prava ekipa, sastavljena od svih generacija. Mladi su uvijek puni ideja, inovativni, a mi stariji i uhodani znamo kako što organizirati, pa sve super funkcionira. Naravno, bez financijske potpore grada Nova Gradiška ovo ne bi mogli realizirati, stoga im zahvaljujemo. Ime našeg Grada toliko puta se spomenulo, pokupili smo brojne simpatije, a mislim da ćemo u Novalju i nagodinu.” zadovoljno kaže predsjednica udruge, Verica Vuković. Uz toliko željene nastupe pred publikom, lijepo su vrijeme iskoristili i za kupanje, druženje i stvaranje uspomena, ali i što bolje “sportske” pripreme za premijerno prestavljanje na ovogodišnjim, 56.Vinkovačkim jesenima, gdje će braniti boje Brodsko-posavske županije, a tamo sve mora biti savršeno- nošnje, frizure, obuća, pjesma, ples, osmijeh. Rezultat zahtjevnih priprema moći će vidjeti posjetitelji manifestacije kojima će se Trenkovci predstaviti običajem berbe i komušanja kukuruza u selima novogradiške Posavine, točnije, sela Sičica. Želite li ih vidjeti budite u nedjelju, 19.rujna od 10 sati uz 2.program HRT-a i svečani mimohod folklornih skupina.

TEKST: S. Tarbuk               FOTO: HKUU Trenk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn