HKUU TRENK NOVA GRADIŠKA – Koncert povodom Dana grada 2018

Datum objave: 14. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška održat će dva koncerta povodom Dana grada Nova Gradiška i blagdana BZBDM, 15. i 16.. prosinca 2018. u 18.00h u Domu kulture Nova Gradiška.

Kroz dva koncerta, Udruga će prikazati cjelogodišnji rad i trud. Mladi, stari, ali i oni najmlađi, okupljeni u dječju folklornu skupinu na pozornci Doma kulture, dva će dana za redom, pokazati kako se čuva i voli Slavonija. Uz dječje i odrasle folklorne, pjevačke i nastup tamburaške sekcije, očekuju vas i nastupi gostiju, mladih i prekrasnih djevojaka iz Ženskog vokalnog ansambla “Zwizde” iz Zagreba, te Ukrajinskog kulturnog društva “Ukrajina” Slavonski Brod.

Trenkovci će se predstaviti i novim dramskim uratkom, svojevrsnim zaštitnim znakom društva. Ove je godine na rasporedu pučka komedija „Turisti”, nastala zajedničkim radom svih kreativaca KUD-a, prepuna autohtonog narodnog humora, osmišljena na osnovu tradicije i stila života stare Slavonije.
Tradicionalni su to koncerti Trenkovaca koje svake godine organiziraju u povodu Dana grada i nadolazećih blagdana, a zbog velikog interesa posjetitelja, organiziraju ih u dvije večeri.

TEKST: S. P.      FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn