HKUD SLAVONIJA JAKŠIĆ – Sve je spremno za trodnevnu folklornu priču

Datum objave: 04. 9. 2017. | Kategorija: Susreti

n43

JAKŠIĆ – Tradicionalna manifestacija “Pjesmom u jesen” u Jakšiću, u svom 17. tom izdanju imat će, kao i prethodne godine uvod u obliku jakšićke fišijade, a već po tradiciji, dobri organizatori pobrinuli su se da višednevni program smotre folklora bude ispunjen atraktivnim gostima i zbivanjima.

U organizaciji HKUD Slavonija, a pod pokroviteljstvom Općine Jakšić i Požeško-slavonske županije i ove će godine jesen biti dočekana raskošnim prikazom običaja i tradicije. Druga po redu Fišijada održat će se 8. rujna u organizaciji ŠRD “Slavonac” Jakšić.

JS

Svakako najatraktivniji dio programa, Smotra folklora, održat će se drugi dan, 9. rujna na školskom igralištu. Kao i prethodnih godina ljepotu baštine prezentirat će brojni folkloraši i konjogojstvene udruge s područja Požeško-slavonske županije ali i gosti koji rado tom prigodom dolaze u Jakšić. Posebna gošća je popularna Marija Pavković Snaša, a trodnevni doček jeseni završit će u nedjelju, 10. rujna kada će priliku da pokažu naučeno od roditelja, baka i djedova imati mali folkloraši na smotri dječjih folklornih skupina.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn