HIT PREDSTAVA NA SCENI POU M.A. RELKOVIĆ – “Muškarci.hr” bijeg od problema, opuštanje, smijeh i vrhunska kazališna zabava

Datum objave: 10. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković Nova Gradiška Novu godinu počinje na najbolji način. Hit predstavom Muškarci hr., Umjetničke organizacije Teatroman i Satiričkog kazališta Kerempuh. Tražite li večernji bijeg od problema, opuštanje, smijeh i vrhunsku kazališnu zabavu, navratite 16. siječnja u dvoranu Doma kulture.

„Prvo je bilo 5 žena.com, a onda je odgovor koji je svemir trebao vratiti u ravnotežu, stigao od četiri muškarca koji su, pozivajući se na članak Zakona o ravnopravnosti spolova koji kaže da je zabranjeno prikazivanje i predstavljanje muškaraca na uvredljiv, ponižavajući i omalovažavajući način, odlučili javno istupiti i od objeda kojima obiluje navedena kazališna predstava, zaštititi cijeli muški rod.“ Tako nekako izgleda priča iza hit predstave „Muškarci hr.“, Umjetničke organizacije Teatroman i Satiričkog kazališta Kerempuh, prve ovogodišnje kazališne predstave Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković. Temeljena na brojnim stereotipima, predstava je to koja donosi pravu istinu o ženama, ali i muškarcima- samokritično, realno, logično i argumentirano i hrabro prokazuje licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između spolova.

Kroz zanimljivu i dinamičnu formu igranog stand up-a, stand up-a nadograđenog glumačkim talentom i vještinom, vođeni redateljskom rukom Maria Kovača, glumci Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić u alternaciji s Andrejom Dojkićem i Amarom Bukvić u alternaciji sa Živkom Anočićem, kroz brojne primjere iz svakodnevnog života, u predstavi progovaraju o vlastitim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima, priznavajući kako im je, usprkos i unatoč svemu, kod žena, ipak, važna samo ljubav.

Od Muškaraca hr. gledatelji će dobiti upravo ono što očekuju-večernji bijeg od svakodnevnih briga, opuštanje, smijeh i vrhunsku kazališnu zabavu. Osim toga, bez obzira kojeg ste spola, piše u pozivu „ekipa“ predstave, „dolaskom ćete pokazati da zagovarate ravnopravnost spolova i razumijete i uvažavate razlike između muškaraca i žena koje naše živote čine dinamičnim i lijepim.“ Muškarci hr. na daskama su Doma kulture u srijedu, 16. siječnja od 19 sati, stoga se na vrijeme pobrinite za ulaznice, jer predstava je to koju morate pogledati! Više detalja pogledajte ovdje.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: plakat

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn