HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Predsjednik Andrej Plenković dao podršku kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima

Datum objave: 02. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade RH Andrej Plenković nazočio je današnjoj sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije održanoj u Pleternici. Dao je podršku kandidatima te stranke na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Andrej Plenković u pratnji ministara Tome Medveda, Marija Banožića, Josipa Aladrovića, saborske zastupnice i gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević te brojnih drugih dužnosnika članova HDZ-a, nazočio je u Pleternici sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije. Na sastanku je, kako je rekao Plenković, analizirana politička situacija u županiji uz osvrt na neka od postignuća koja su ostvarena u proteklih nekoliko godina, osobito na podršku koju je Vlada Republike Hrvatske dala ovoj županiji.

“Izdvojit ću samo tri indikativna primjera koji najbolje rezimiraju što smo sve učinili u protekle četiri godine za ovu županiju: velikom reformom financirana lokalne i područne samouprave županije, gradovi i općine su u pogledu prihoda dobili više od sto posto od svojih izvornih prihoda – dakle, povećali smo prihode Županiji, gradovima i općinama ovdje u Požeško-slavonskoj županiji za sto posto; kada je riječ o korištenju europskih sredstava, od ukupno 212 milijuna eura koji su ugovoreni u ovoj županiji, 208 milijuna eura je ugovoreno u mandatu naše Vlade. Kada je riječ o najvažnijoj mjeri, to je mjera za očuvanje radnih mjesta, koju smo primijenili na razini cijele Hrvatske kako bismo premostili posljedice pandemije Covida 19 u gospodarskom, financijskom i ono što je najvažnije, socijalnom smislu – za očuvanje radnih mjesta do sada je isplaćeno 110 milijuna kuna za više od 12 tisuća radnika u ovoj županiji. Na tom tragu nastavit ćemo provoditi i projekt Slavonija, Baranja i Srijem i zalagati se za razvoj ovog kraja. U konačnici ovaj projekt ovdje, Terra Panonica, pokazuje koliko se može učiniti na razini jednog grada te veličine, grada Pleternice koji je jedan od najagilnijih u apsorpciji europskih sredstava uopće među jedinicama lokalne i područne samouprave,” rekao je Plenković.

Dao je potporu odluci Županijske organizacije HDZ Požeško-slavonske županije o kandidaturama za predstojeće lokalne izbore. “Želim kazati da smo došli dati potporu i pozdraviti odluku Županijske organizacije da upravo Antonija Jozić bude kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za županicu na predstojećim lokalnim izborima. Ona će biti jedna od tri žene kandidatkinje za županice Hrvatske demokratske zajednice, i to je prvi puta u povijesti HDZ-a. Ujedno želim dati podršku i predsjedniku ŽO HDZ dr. Željku Glaviću za kandidaturu za gradonačelnika Požege te Mariji Šarić za kandidaturu za gradonačelnicu Pleternice, kao i svim ostalim kolegicama i kolegama i vjerujem da će oni obnoviti i pridobiti njihovih sugrađana ovdje i u gradovima i u općinama i na županijskoj razini,” naglasio je predsjednik Plenković.

“Dolazak predsjednika Plenković u Požeško-slavonsku županiju izraz je jedne političke i ljudske podrške kandidaturama za predstojeće lokalne izbore.Ta podrška nije podrška samo sada, to je podrška protekle četiri godine, velika podrška Vlade RH za sve ono što smo mi u našim jedinicama lokalne samouprave radili u prošlom vremenu,” naglasila je gradonačelnica Pleternice i kandidatkinja za županicu Antonija Jozić.

“Biti kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice na lokalnim izborima za županicu Požeško-slavonske županije je iznimno odgovorna dužnost, ali isto tako velika čast koja je ukazana meni osobno. Ono što bih ja kao kandidatkinja i buduća županica Požeško-slavonske županije željela je da sva svoja znanja, iskustva, kompetencije u upravljanju lokalnom samoupravom prenesem na cijelu Požeško-slavonsku županiju.” rekla je Antonija Jozić.

Zahvalu je izrazio i kandidat za gradonačelnika Požege dr. Željko Glavić. “zahvaljujem se predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću na današnjem posjetu Požeško-slavonskoj županiji, Pakracu pa potom i Pleternici, gdje smo zajedno raspravili neka aktualna pitanja, ponajprije vezana uz predstojeće lokalne izbore. Hrvatska demokratska zajednica na ovim lokalnim izborima ima vrlo tešku zadaću – ima zadaću potvrditi najbolji rezultat na prošlim izborima 2017. godine u Republici Hrvatskoj. Dakle, svih deset lokalnih jedinica, uključujući jedanaestu, županiju, osvojila je ovdje Hrvatska demokratska zajednica. Taj rezultat nije lako ponoviti, ali sigurni smo da to možemo, a evo danas nam je i predsjednik stranke potvrdio da iz njegovog kuta gledanja mi to doista možemo.” rekao je Glavić.

TEKST: S. Pok        FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn