HDS ZA PROJEKTE TRADICIJSKE GLAZBE – Potpore pleterničkom LIDAS-u i Cvjetićima glazbe, Aurea festu i biškupačkim “Šijacima”

Datum objave: 15. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je rezultate Natječaja za potporu glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva u području tradicijske glazbe za 2019. godinu. Odabrano je 48 projekata među kojima su i pleternički Lidas i Cvjetići glazbe, Aurea fest te CD biškupačkih “Šijaka” s izvornim pjesmama i kolima podpapučkog kraja.

Na Natječaj za potporu projektima tradicijske glazbe u 2019. godini prijavljeno je ukupno 74 projekata, a rok za prijave bio je 10.prosinca 2018. Stručno povjerenstvo u sastavu Jelena Vuković, Veljko Valentin Škorvaga, dr. sc. Joško Ćaleta (predsjednik Povjerenstva) odabralo je i izdvojilo 48 projekata koje će novčano podržati u ukupnom iznosu od 388.679,00 kn koliko su iznosila sredstva Fonda prikupljena za predmetni Natječaj za 2019. godinu.

Prilikom evaluacije i vrednovanja pristiglih projekata Povjerenstvo je uzimalo u obzir sljedeće parametre:dosadašnji dosezi, ugled i značaj predloženih projekata,promoviranje, istraživanje i bilježenje istaknutih fenomena tradicijske glazbe,potencijal i doprinos projekta zajednici,teritorijalna zastupljenost predloženih projekata te izvješće o izvršenom programu prethodne godine (za one koji su se ponovno javili na Natječaj)

Među projektima koji su stimulirani u 2019. godini nalaze se požeški Aurea Fest kojem je određeno 12.000 kuna. Kulturno-umjetničko društvo “Orljava” Pleternica za izvornu smotru folklora “Lidas” dobilo je 5.000 kuna, a toliko je dobilo i Glazbeno društvo Cvjetići glazbe za istoimeni Tamburaški dječji festival. KUD “Šijaci Biškupci” iz Velike za CD “Izvorne pjesme i kola podpapučkog kraja” dobio je 3.000 kuna.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. P.(arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn