HDS OGRANAK SLAVONIJE I BARANJE – U Cerniku održana sjednica Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke

Datum objave: 12. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

CERNIK – Nakon lipanjskog druženja u Gornjim ogićevcima, članovi Hrvatske demokršćanske stranke, ogranaka Slavonija i Baranja, u domaćinstvu dr.Zorana Jukića, predsjednika novogradiškog HDS-a, okupili su se u Cerniku na sjednici Predsjedništva stranke. Uz članove, stranačkom su druženju nazočili i Goran Dodig, predsjednik stranke, saborski zastupnik Branko Hrg, glavni tajnik Petar Kaćunko i podpredsjednik Davor Vukmirić.

Cilj ovakvih susreta je, kako je istaknuo domaćin, predsjednik novogradiškog ogranka HDS-a, dr.Zoran Jukić, homogeniziranje i jačanje odnosa među članstvom, te, prije svega, učršćivanje programskih načela i politike stranke. Iako s relativnom dugim stažom, jer stranka je utemeljena još početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kao prva demokršćanska stranka, iako formalno i koalicijski partneri HDZ-a, HDS-ovci Slavonije i Baranje, unatoč svjesnosti o brojnim „hrvatskim problemima“, nemaju konkretnih rješenja, jer kako je istaknuo prvi među hrvatskim demokršćanima, predsjednik Goran Dodig: „Zabrinjava što uz poražavajuće gospodarske i demografske statistike, svjedočimo i općem moralnom padu koji ugrožava opstanak braka, obitelji i nerođene djece. Poput, recimo, nedavno održane „Ultre“ u Splitu, koja mlade uči kulturi nerada i provoda“ rekao je Dodig.

jukic dodig

I pored problema, članovi stranke vjeruje u bolje sutra, sigurni da će se, kroz koju godinu, umjesto iseljavanja, tražiti vize za Hrvatsku., zaključio je na kratkoj tiskovnoj konferenciji koja je prethodila sjednici Predsjedništva, Goran Dodig. Formalni dio susreta članovi stranačkih ogranaka iz Slavonije i Baranje upotpunili su druženjem i turističkim razgledom Crkve Svetog Petra Apostola i Franjevačkog samostana u Cerniku, kao i posjetom jedinstvenoj biblijsko-arheološkoj zbirci kroz koju ih je proveo inicijator i njen autor, fra Tomislav Vuk, profesor Fakulteta za biblijsku znanost i arheologiju u Jeruzalemu.

m1 m2

Uz bogatu franjevačku knjižnicu dio je to projekta prema kojem bi cernički samostan na regionalnom planu trebao odigrati ulogu kakvu je imao i u prošlosti, te s vremenom prerasti u jedinstveni Centar za dokumentaciju o Svetoj zemlji i Bibliji. Hrvatske demokršćane, članove stranačkih ogranaka Slavonije i Baranje i goste Cernika, pozdravio je i prvi čovjek Općine, načelnik Vitomir Žakić.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn