HALŠTATSKI DANI U KAPTOLU – Festival starijeg željeznog doba ispunjen zabavom, radionicama i kušaonicama za sve uzraste

Datum objave: 12. 6. 2022. | Kategorija: Susreti

KAPTOL – “Halštatski dani – festoval starijeg željeznog doba u Zlatnoj dolini” dvodnevna je manifestacija koja se ove godine odvija 18. i 19. lipnja u sklopu obilježavanja Europskih dana arheologije i Dana Općine Kaptol.

Kroz ovaj festival starijeg željeznog doba u Zlatnoj dolini cilj nam je popularizirati arheologiju kao znanost te Kaptol kao arheološki lokalitet. Dvodnevna manifestacija bit će otvorena 18. lipnja u 20,00 sati predavanjem o Požeškoj kotlini i Baranji kao arheološkim draguljima Međimurja te otvorenjem izložbe “Virtualni arheološki krajolici Podunavlja – Željezno doba u digitalnom svijetu” u Općinskoj vijećnici

Drugi dan na programu je obilazak turističke arheološke rute uz stručno vodstvo, a kroz niz radionica na trenutke će se sve generacije moći smjestiti u starije željezno doba. Moći će te otkriti na koji način su pripadnici halštatske kulture pripremali hranu, što im se našlo na meniju, djeca će uživati u čitanju slikovnica i izradi “jantarne” ogrlice od glinamola, moći će biti mali arheolozi koji će iskopavati arheološke replike iz pješčanika, a stariji i odrasli otkrit će kako se tkalo platno za odjeću, izrađivat će se i sastavljat rimski vojni logor te keramičarske posude od gline bez lončarskog kola. Sve radionice su besplatne, a za dolazak nije potrebna prijava.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn