GUŽVA U “POSEBNOJ” PROSTORIJI – Pune ruke posla s alkoholiziranim osobama

Datum objave: 05. 1. 2024. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U protekla 24 sata dogodilo se ugrožavanje prometa od strane pijanog vozača, te dva narušavanja javnog reda i mira te omalovažavanja policijskih službenika od strane pijanih osoba u Pakracu i Požegi. Svi su završili na triježnjenju.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U četvrtak 4. siječnja 2024. oko 9.45 sati u mjestu Velika u Cirakijevoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 69-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljao osobnim automobilom.Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 69-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U petak 5. siječnja 2024. oko 0.15 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici u ugostiteljskom objektu, 21-godišnjak je staklenim čašama gađao 21-godišnju djelatnicu te razbio čašu. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 21-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Navedeni 21-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 21-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog jer je posluživala  piće alkoholiziranoj osobi. Također je utvrđeno da je 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta dozvolio da isti radi duže od radnog vremena i protiv njega slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu zbog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Pod utjecajem alkohola omalovažavali i vrijeđali policijske službenike

U petak 5. siječnja 2024 oko 0.50 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na terasi i u ugostiteljskom objektu, 18-godišnjak i 31-godišnjak su prilikom postupanja omalovažavali i vrijeđali policijske službenike. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod obojice je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.Oba počinitelja su uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije te će biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njih slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

TEKST: S. P.                        FOTO: Ilustracija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn