GRGUREVO U POŽEGI – U znaku povijesnih postrojbi i bogate eno-gastro ponude kontinentalne i jadranske Hrvatske

Datum objave: 11. 3. 2024. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U sklopu obilježavanja Dana grada i Grgureva, 16. ožujka u Požegi bit će u znaku povijesnih postrojbi koje dolaze iz 16 gradova i tri države, Grgurevskog sajma na koji se odazvalo 40 izlagača te prepoznatljive eno-gastro manifestacije koja će na središnjem Trgu Sv. Trojstva okupiti gotovo 250 obrtnike iz cijele Hrvatske. Program koji će zasigurno oduševiti Požežane i njihove goste predstavili su direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer.

Manifestacija će se održati 16. ožujka na Trgu Sv. Trojstva od 12,00 sati pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega i Turističke zajednice Grada Požege te Hrvatske obrtničke komore. Ovogodišnje izdanje koje će zaisugrno, uz povijesne postrojbe i Grgurevski sajam oduševiti Požežane i njihove goste, predstavili su na konferenciji za novinare direktorica TZ GRADA Požege Mirna Šimunović Svoboda i predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer.

Ova subota bit će u znaku povijesnih postrojbi koje ove godine dolaze iz 16 gradova i tri države. Postrojbe kreću sa Željezničkog kolodvora prema Trgu 123 brigade gdje će biti položen vijenac od strane Povijesne postrojbe Trenkovi panduri. Mimohod će se potom uputiti Ulicom Sv. Florijana i Ulicom Dragutina Lermana prema Trgu sv. Terezije gdje će smotru izvršiti gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. Uslijedit će grgurevski pucanj koji je posebna simbolika tog dana. Po završetku smotre povijesne postrojbe uputit će se prema Trgu Sv. Trojstva gdje će se postrojiti ispred Gradske kuće te time označiti i početak manifestacije “Zeleno-plavo” na samom trgu.

Manifestacija “Zeleno-plavo” čiji je cilj povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku te promovirati hrvatske autohtone prehrambene proizvode na domaćem turističkom tržištu, organizira se u Požegi 16. put zaredom. “Pozivu da promoviraju hrvatske autohtone proizvode ove godine odazvalo s 234 obrtnika iz cijele Hrvatske iz 15 obrtničkih komora i 24 udruženja. Sudionici dolaze iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, Šibenika, Splita, Zadra, Rijeke sve do Osijeka, Vinkovaca i Vukovara. Ovo je najveći gospodarski projekt i gospodarska prezentacija takve vrste na ovim prostorima, a ussudio bih se reći i na razini Hrvatske. Hrvatska obrtnička komora ovaj projekt je ocijenila kao najveću gastro-anmifestaciju u svojoj organizaciji.” naglasio je Pojer.

Uz to, održat će se i Grgurevski sajam te zabavni program, najavila je direktorica TZ Mirna Šimunović Svoboda. “Sajam će trajati tijekom cijelog dana na središnjem trgu, a predstavit će nam se više od 40 izlagača iz cijele Slavonije i šire. U ponudi će biti od prehrambenih proizvoda pa sve do ukrasa, rukotvorina i predmeta od drveta. U zabavnom dijelu programa nastupit će Slavonski dukati i TS Šokci, a bit će to prilika i za nastup Folklornog ansambla Požega i KUD-a Požeška dolina.”

TEKST: Sanja Pok                 FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn