GRAH FEST U PAKRACU – Najbolji grah pripremila Matica Slovačka iz Jakšića

Datum objave: 16. 10. 2023. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – U sklopu 14. sajma Slavonski banovac u Pakracu je održan i 8. Grahfest, a pobjednici ovogodišnjeg izdanja su članovi Matice Slovačke iz Jakšića koji su ovo priznanje osvojili između 88 natjecateljskih ekipa.

U  sklopu 14. Sajma Slavonski banovac kojeg su 14. listopada organizirali Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika te Grad Pakrac, održano je i osmo izdanje Graf Festa. Između 88 ekipa pobijedila je ekipa Matica Slovačka iz Jakšića. Drugo mjesto pripalo je lokalnoj ekipi iz Pakraca naziva Šljakeri, dok je trećeplasirana ekipa, Bitange i princeze, pristigla iz Daruvara. Priznanje za najuređeniji prodajni štand pripalo je Katarini Pop iz Pakraca, dok je priznanje za najveći angažman uređenja prostora za pripremu hrane dobilo Povijesno društvo Pakrac – Lipik te njihova nadaleko poznata krčma „Kod veprove glave“. Priznanje za najveseliju ekipu tradicionalno je osvojilo Udruženje obrtnika Metković.Stručni ocjenjivački žiri kojeg su činili lokalni prvaci gastronomije – Nada Zeljković, Drago Marter, Mladen Tessari i Mario Čaržavec iz Zaboka, morao je odabrati najbolji grah od gotovo devedeset ekipa s područja, ne samo Lipika i Pakraca te bliže i šire okolice, nego čitave Hrvatske.

Nagrade za prva tri najbolje ocijenjena graha uručili su pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Marko Štor te Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore. Prvonagrađena ekipa dobila je dva dana odmora za osam osoba u kući za odmor „Kratohvil“ u naselju Lukovdol u Gorskom kotaru. Nagrada za drugo mjesto je pet ulaznica u vodeni park u Krapinskim toplicama te 10-litarski kotlić sa stalkom, a trećeplasirani su nagrađeni s 10-litarskim kotlićem. Tijekom sajma Slavonski banovac upriličena je i tombola na kojoj je glavnu nagradu, pečenicu, osvojila ekipa Rukometnog kluba Pakrac.

TEKST: S. P./ M. K.         FOTO: compas.com.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn