GRADSKO VIJEĆE NOVE GRADIŠKE – U „bojama“ reprezentacije održana posljednja sjednica prije ljetne stanke

Datum objave: 19. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

NASLOVNA

NOVA GRADIŠKA – Posljednju, desetu sjednicu Gradskog vijeća prije zasluženog ljetnog odmora, novogradiški su gradski vijećnici, u čast Vatrenih i najvećeg nacionalnog sportskog uspjeha, poput članova Vlade, „odradili“ u neuobičajenom „outfitu“-dresovima Hrvatske nogometne reprezentacije.

Aktualni sat, i ovaj put dulji od regularnih 60 minuta, prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna grada za 2018, programa gradnje objekata komunalne infrastrukture, predškolskog odgoja i obrazovanja, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokog obrazovanja, poticanja razvoja turizma, civilnog društva, promicanja kulture, ulaganja iz Programa ruralnog razvoja,  uređenja prometa, te imenovanja Trga 121.brigade HV- teme su o kojima su, prije zasluženog godišnjeg odmora i uobičajene ljetne stanke, nakon „vatrenog“ pljeska za Vatrene, u nesvakidašnjem „outfitu“- dresovima Hrvatske nogometne reprezentacije, raspravljali novogradiški vijećnici na 10.sjednici Gradskog vijeća.

NN

Uobičajeno dinamično i konstruktivno, neuobičajeno-poetski i metaforički, jer, kako reče nezavisna vijećnica Marijana Škara Ivković, „grad bi trebalo voditi poput jata divljih gusaka koje lete zajedno i timski, doživljavajući gakanje iz zadnjih redova kao podršku onima naprijed“. Jednu metaforu iz životinjskog svijeta, zamijenila je druga, priča zamjenice gradonačelnika Ivane Trupina, ovaj puta o gluhim žabama koje, ne slušajući loše priče, radom dolaze do cilja. Uz nesvakidašnje žabe i guske, sjednicom su, uglavnom dominirale uobičajene teme- aktivno klizište u Vinogradskoj ulici, komunalna i društvena infrastruktura, zapošljavanja, pa manje i više deficitarna zanimanja, mjere demografske politike, a onda i radovi na uređenju grada, koji bi, upoznao je gradonačelnik Vinko Grgić, trebali biti završeni do Novogradiškog glazbenog ljeta.

Riječ je, prije svega o teniskim terenima na Slavči čije nas svečano otvorenje očekuje u okviru tradcionalnog teniskog turnira, a onda i radovima na prvom dijelu šetnice u središnjoj gradskoj ulici-prostor ispred zgrade Gradske uprave, nasuprot parku, s novom LED rasvjetom, novim satom, modernim reklamnim panoima i novim klupama. Do središnje gradske manifestacije, saznali su Novogradiščani slijedom pitanja vijećnika Vlatka Greinera, najkasnije do Dana Grada, trebali bi biti završena i obnova zgrada Blok centar na Cvjetnom trgu, a onda, unutar mandata aktualnog gradonačelnika, i radovi na više godina zanemarivanim ulicama, poput Purgarićeve i ulice Svetog Vida. Slijedom vijećničkih pitanja, saznalo se i kako je u Industrijski park stigao novi „igrač“- tvrtka Krešimir iz Slavonskog Broda, kako je vladajućima u planu „na noge dignuti“ i Savjet mladih, ali i kako je kraju privedeno idejno rješenje projekta Studentskog kampusa koji bi trebao biti „smješten“ na Trgu hrvatskih branitelja na mjestu nekadašnjeg Doma omladine. Riječ je o dugoročnoj „priči“ kojom bi Nova Gradiška trebala postati sveučilišni grad, ali i uz, postojeći studij sestrinstva, dobiti i onaj IT informatike.

NNN

“ Idejni projekt je gotov, trenutno se radi na ishođenju građevinske dozvole, a onda, iduće godine, u planu je projekt kandidirati na neki od dostupnih fondova.“, upoznao je na sjednici Gradskog vijeća, predstavljajući idejno rješenja kampusa, prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prije ljetne stanke i godišnjih odmora, vijećnici su jednoglasno prihvatili i prijedlog o imenovanju Trga 121.brigade HV na prostoru na kojem se nalazi Dom hrvatskih branitelja u ulici Zrinskih i prostpru iza Gradskog muzeja i Općinskog suda na mjestu budućeg studentskog kampusa.

TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: F. S.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn