GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Većinom glasova prihvaćena prodaja udjela u APP-u

Datum objave: 26. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA- Vijećnici Gradskog vijeća Grada Požege danas su održali treću radnu sjednicu u novom sazivu. Dnevni red sadržavao je devet točaka među kojima i Prijedlog odluke o prodaji dionica Grada Požege u trgovačkom društvu APP te revolucionarni prijedlog SDP-ove vijećnice Tamare Puač o smanjenju vijećničkih naknada koji nije naišao na plodno tlo čak ni kod svih njenih stranačkih kolega.

Prijedlog odluke o prodaji dionica Grada Požege vijećnicima je obrazložio gradonačelnik Darko Puljašić. Grad Požega u vlasničkoj strukturi trgovačkog društva Autoprometnog poduzeća d.d. Ima ukupno 4.516 dionica, nominalne vrijednosti 470,00 kuna što iznosi ukupno 10.77 posto učešća Grada Požege.Početna kupoprodajna cijena jedne dionice utvrđena je u iznosu od 890,00 kuna odnosno 4.019.240,00 kuna za cijeli paket dionica.

“Smatramo da je trenutak kad Grad Požega treba donijeti odluku i za najmanje 890,00 kuna pa nadalje ponuditi na javnu dražbu prodaju svojih dionica. Smatramo da je sada došlo pravo vrijeme upravo iz razloga jer su se u međuvremenu od predzadnje sjednice vijeća dogodili bitni poslovni detalji odnosno velika kompanija Arriva grupa ušla u sustav APP-a gdje će ga preuzeti u čitavom iznosu i gdje bi naš udio suvlasništva uistinu pao na mali iznos. Početna kupoprodajna cijena utvrđena je na temelju Procjene ekonomske vrijednosti od strane sudskog vještaka za računovodstveno i financije – ekonomska vrijednost dionice pesimistične varijante u iznosu od 813,00 kuna i ekonomska vrijednost dionice optimistične varijante u iznosu od 1.136,00 kuna,” rekao je gradonačelnik Puljašić dodajući kako će ulaskom novog vlasnika zasigurno biti potpuno smanjena mogućnost utjecanja na odluke jer Grad neće imati pravo na predstavnika u Nadzornom odboru društva, a vjerojatno je da više neće biti ni isplate dividende u iznosu od 75 tisuća kuna godišnje. Sredstva od prodaje dionica strogo su namjenska suklado odredbama članka 65. Zakona o proračunu i to za otplatu glavnice kredita 1.500.000,00 kn, te za izgradnju komunalne infrastrukture.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Većinom glasova vijećnici su usvojili ovu odluku, a jednako tako usvojili su i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna, Odluku o provođenju produženog boravka u gradskim osnovnim školama,Izvješće o realizaciji programa javnih potreba u kulturi,predškolskom odgoju i obrazovanju, sportu, socijalnoj skrbi te turizmu. Većinom glasova prihvaćeni su i novi članovi Nadzornih odbora u trgovačkom društvu Tekija d.o.o. i Komunalac Požega d.o.o. U Tekiji će u nadzornom odboru sjediti Dragan Borevac, Kristina Turković, Marijan Pilon, Ivan Delić i Željko Kurtušić, dok će rad Komunalca nadzirati Ante Brkić, Ante Pavličević, Dražen Muljević, Pavao Kudrić i Vladimir Šimunović.

Vijećnici nisu prihvatili revolucionarni prijedlog SDP-ovke Tamare Puač o izmjeni Odluke o naknadama za rad članova Gradskog vijeća, radnih tijela Gradskog vijeća, članova stručno-savjetodavnog tijela Gradonačelnika i članova radnih tijela Gradonačelnika. Uz HDZ-ove vijećnike, ni stranačke kolege kolegice vijećnice Puač nisu pokazali previše entuzijazma za prihvaćanje ovakvog prijedloga iako je ona ustvrdila kako je riječ o uštedi od milijuna kuna na četverogodišnjoj razini koja sredstva bi se mogla usmjeriti, kako je naglasila, u određene socijalne svrhe.

TEKST: S. P.      FOTO: S.P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn