GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Usvojen rebalans proračuna i povećanje spomeničke rente

Datum objave: 11. 7. 2014. | Kategorija: Društvo

IMG_4913

POŽEGA- Vijećnici Gradskog vijeća  Grada Požege na zadnjoj sjednici prije godišnjih odmora donijeli su odluku o Izmjenama i dopunama Proračuna za 2014. godinu, kojom je poračun povećan za 3.397.000 kuna i sada iznosi 80,1 milijun kuna.

Izmjene proračuna vijećnicima je obrazložio gradonačelnik Vedran Neferović. “Proračun se realizira u planiranim okvirima i nema većih izmjena. To se odnosi nai na prihode koji su planirani od komunalnog doprinosa, povećanje od sredstava Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 1,5 milijuna kuna, te potpora Hrvatskog olimpijskog odbora za Sportsko-rekreacijski centar,” naglasio je gradonačelnik.

U ime Kluba vijećnika HDZ-HSP Ante Šolić dočekao je gradonačelnikovo obrazloženje s čestitkama “mladoj ekipi”. “Dugo sam već vijećnik a doživio sam po prvi put da je rebalans skoro tri milijuna kuna u pozitivi i da su investicije usmjerene u kapitalne projekte. To govori da gradska riznica nije “načeta” i da je čvrsta,” naglasio je Šolić. Oporba je dala svoje mišljenje pri čemu je Marica Zovko  u ime Kluba vijećnika SDP-a naglasila kako su oni i kada se proračun usvajao smatrali kako je nerealan i napuhan, a to mišljenje imaju i sada te ne žele sudjelovati u ovom rebalansu. Vijećnik Miro Rašić  naglasio je kako ne želi glasati o proračunu dok ne bude konkretnih programa poticaja za realni sektor, a vijećnica Mirjana Novaković iz HSU-a naglasila je kako ne treba mudrovati o rebalansu već treba vidjeti izvršenje proračuna za šest mjeseci.

Sukladno rebalansu vijećnici su usvojili izmjene i dopune programa javnih potreba u kulturi, predškolskom odgoju, sportu i turizmu te socijalnoj skrbi, a usvojena je i Odluka o osnivanju javne ustanove “Sportski objekti Požega” te Odluka o povećanju spomeničke rente na pet kuna po četvornom metru umjesto dosadašnjih 3 kune. Nova cijena  spomeničke rente neće obuhvatiti medije, invalide i dragovoljce Domovinskog rata koji samostalno obavljaju djelatnost te pravne i fizičke osobe u prvoj godini poslovanja, dok će za pravne i fizičke osobe u drugoj godini poslovanja ona biti umanjena za 50 posto.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn