GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Sjednica otkazana zbog nedostatka kvoruma

Datum objave: 07. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC08881

POŽEGA- Redovita, 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege planirana za danas, otkazana je zbog nedostatka kvoruma, Na sjednicu je od 21 vijećnika, došlo njih deset.

“Utvrdili smo kako je nazočno 10 vijećnika, za kvorum je potrebno 11 vijećnika, pa konstatiram da nemamo kvorum što znači da u ovom času sjednicu ne možemo održati. Pozivam vas da sutra, 8. lipnja u 16,00 sati održimo sjednicu Gradskog vijeća, kada ćemo nadam se imati dovoljan broj vijećnika,” rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege dr. Željko Glavić.

nn

Gradsko vijeće Grada Požege čini 21 vijećnik – 11 vijećnika iz redova HDZ-a uz koje je i vijećnica iz HSU-a, dvoje vijećnika s Nezavisne liste, jedan vijećnik iz Živog zida te šest vijećnika iz SDP-a. Danas su nedostajala dva vijećnika iz vladajućeg HDZ-a Drago Gašpar koji nije stigao zbog tehničkih problema  i Slobodan Manović koji se ispričao, oboje nezavisnih vijećnika, vijećnik iz Živog zida te  svi vijećnici SDP-a – pri čemu su SDP-ovke Tamara Puač i Marina Mirković došle na sjednicu, no kada su prebrojale prazne stolice, otišle su, uz napomenu Tamare Puač gradonačelniku Darku Puljašiću kako “ne žele nikome držati leđa”.

DSC08886

“Žao mi je što zbog tehničkih problema u povratku s putovanja jedan od članova vijeća nije stigao na sjednicu, no održat ćemo istu sutra. Ovo samo pokazuje stupanj ozbiljnosti i demokracije u sudjelovanju u odlukama za ovaj grad. Vidimo se sutra u 16,00 sati kada ćemo i donijeti ove odluke koje su potrebne za nesmetano funkcioniranje grada,” komentirao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Na sjednici su vijećnici trebali razmotriti prema dnevnom redu: Prijedlog zaključka o korištenju proračunske zalihe  za mjesec travanj 2018. godine, Godišnji izvješta o izvršenju Proračuna Grada Požege za 2017. godinu, Prijedlog Odluke o kupnji nekretnine katastarske oznake (k.č.br.) 1471 u k.o. Požega, Prijedlog odluke o prigovoru na Prijedlogu Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Požege te Prijedlog programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Ove točke, uz moguće nadopune, naći će se pred vijećnicima i na ponovo zakazanoj sjednici.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn