GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE – Rebalans proračuna, besplatne bilježnice, nove ulice i druge teme

Datum objave: 28. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Na 10. redovitoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege, pred vijećnicima se našlo 17 točaka dnevnog reda. Gradski vijećnici danas su donijeli odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Požege za 2018. godinu, prijedlogu izmjena i dopuna Programa rada upravnih tijela Grada Požege, prijedlogu Programa o izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju, socijalnoj skrbi, sportu i turizmu te o drugim temama značajnim za funkcioniranje grada.

Većinom glasova vijećnici su donijeli odluku o prvoj izmjeni i dopuni proračuna Grada Požege za 2018 godinu. “U razdoblju od donošenja proračuna došlo je do promjena na prihodovnoj i rashodovnoj strani, te je bilo potrebno izvršiti usklađena i uključiti rezultat poslovanja iz prethodne godine. Ovim izmjenama i dopunama proračuna prihodi i primici planirani su u iznosu od 133. 367. 783,00 kune, dok rashodi i izdaci planirani u iznosu od 135. 280. 417,00 kuna. Uravnoteženje proračuna planirano je uključenjem dijela rezultata iz prethodne godine u iznosu od 1. 912.631,00 kunu, pa su ukupni prihodi i primici s uključenim prenesenim rezultatom u visini planiranih rashoda i izdataka,” pojasnio je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

pilon

Vijećnici su većinom glasova usvojili i prijedlog Odluke o I. izmjeni Odluke o mjerilima i načinu rasporeda sredstava komunalne naknade za komunalne djelatnosti u 2018. godini, izmjene i Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te Program održavanja komunalne infrastrukture i Opsega radova na održavanju građevinskog zemljišta u Gradu Požegi i prigradskim naseljima za 2018. godinu. Usvojen je i prijedlog Odluke o prodaji nekretnine u vlasništvu Grada neposredno pogodbom Centru za socijalnu skrb Požega. “Radi se o prostoru u Županijskoj ulici iza Porezne uprave koji je slobodan i trenutno se koristi kao parkiralište za vozila. Na ovaj način Centra za socijalnu skrb u cijelosti kroz fondove Europske unije sufinanciranje nove zgrade, a prema procijeni vještaka riječ je o iznosu od oko 990 tisuća kuna. Između ostalog, i taj novac se može dobiti iz Europske unije, a Centra za socijalnu skrb u konačnici će izgraditi novi objekt koji je sigurno potreban i Gradu Požegi, nažalost i svim ostalima oko nas jer Centar trenutno nije smješten u adekvatnim uvjetima. Na ovaj način široka skupina sugrađana dobit će primjerenije uvjete za one potrebe i poslove koje moraju obavljati u Centru za socijalnu skrb,” pojasnio je gradonačelnik Darko Puljašić.

darko

Na gradonačelnikovu preporuku vijećnici su prihvatili i prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o bratimljenju između Grada Uzhhoroda u Ukrajini i Grada Požege. “Veleučilište u Požegi od 2016. godine surađuje sa Sveučilištem u Uzhhoroda i ostvarili su jednu kvalitetnu suradnju uz razmjenu profesora i studenata. Ta suradnja nadrasla je okvire našeg Veleučilišta i tamošnjeg sveučilišta i prešla je na naše gradove. Uzhhoroda se javio sa željom da ostvarimo jednako kvalitetan kontakt te da se naša dva grada sprijatelje kako tako razvijali kulturne, gospodarske i sve druge oblike suradnje,” rekao je gradonačelnik.

vij

Na prijedlog Odbor za određivanje imena ulica i trgova, vijećnici su donijeli odluku o imenima novih ulica na području grada i to u MO Orljava dodaje se naziv nove ulice Bana Tome Erdodya Bakača koja se nalazi u produžetku Ulice Grgura Ninskog, te u MO Praulje dvije nove ulice bit će nazvane po poginulim hrvatskim braniteljima i to Ulica Bernarda Vukoje (u produžetku Ulice Grgura Ninskog)  i Ulica Dragana Vukovića (koja je smještena kao spoj Ulice Borisa Hanžekovića i Ulice Ervine Dragman).

Vijećnici su između ostalog, prihvatili i dopunu Odluke o socijalnoj skrbi Grada Požege, a vezano uz nabavu besplatnih bilježnica u novoj školskoj godini za učenike gradskih osnovnih škola i Katoličke osnovne škole u Požegi. Za tu namjenu bit će osigurano oko 600.000 kuna, a obuhvaćeno je oko 1800 učenika. Preporuka roditeljima je da sačuvaju račune od kupljenih radnih bilježnica te ih dostave u svoje škole, a Grad će potom refundirati troškove.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn