GRADSKO VIJEĆE GRADA PAKRACA – Proračun povećan za 7,2 milijuna kuna

Datum objave: 09. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna 1

PAKRAC – Ukupni iznos planiranih prihoda proračuna Grada Pakraca za 2018. godinu povećava s 28,5 milijuna kuna na 35,7 milijuna, odnosno za 7,2 milijuna kuna, ili za 25 posto u odnosu na plan iz prosinca prošle godine. U skladu s tim povećani su i planirani rashodi, najvažnija je odluka jučer održane sjednice Gradskog vijeća Grada Pakraca.

Osim rebalansa na jučerašnjoj sjednici vijećnici su većinom glasova usvojili već Program o financijskim potporama obitelji s troje i više djece, kao i Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, imenovali gradski savjet mladih, te prihvatili izvješća o lanjskom poslovanju Voda Lipik, Komunalca, LAG-a „Zeleni trokut“ i Vatrogasne zajednice. Važeći plan gradskog proračuna nakon jučerašnje sjednice povećan je na 35,7 milijuna kuna. Povećanje od 7,2 kuna posljedica je, kako je istaknula u uvodnim dijelu gradonačelnica Anamarija Blažević, niza izmjena u fiskalnoj politici kojima je značajniji dio poreza na dohodak od nesamostalnog rada postaje gradski prihod, i to povećanje će se utrošiti na sufinanciranje projekata o kojima se priča godinama, a čiji početak realizacije, temeljem ranije ovog proljeća potpisanih ugovora, će doći na red u ostatku godine.

naslovna

U Gradski savjet mladih većinom glasova vijećnika izabrani su Kristina Grgić, Antonio Ivanović, Vilim Svjetličić, Kristina Špelić i Ivan Švasta, odnosno za njihove zamjenike Stefani Čenan, Leonardo Luksetić, Karlo Rek, Patrik Sabo i Grgur Špančić. Podnoseći izvješće o lanjskom radu direktor Voda Lipik Marijan Pierobon je naglasio da su napokon u postupku javne nabave tri dijela dugo godina najavljivanog projekta aglomeracije kojim bi trebao biti u potpunosti rekonstruiran i dograđen vodoopskrbni sustav i sustav odvodnje na području Pakraca i Lipika, dok su još pet natječaja u fazi razmatranja u Hrvatskim vodama. Nije bilo rasprava niti nakon izvješće Igora Mateka, upravitelja Lokalne agencije „Zeleni trokut“ koji je naglasio da je njihova glava zadaća provedba programa Lieder u sklopu projekta Ruralni razvoj pri čemu ove godine imaju potporu od nešto više od 7 milijuna kuna od čega je 5,8 milijuna kuna predviđeno za krajnje korisnike, a koje će osobe dobiti potpore znat će se na kraju ovog mjeseca kada završi natječajna procedura, a na jesen očekuje nova sredstva.

HDZ-klub-1

Bez rasprave je uobičajeno prihvaćeno i izvješće Ilije Turkovića mlađeg, zapovjednika Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik. Adrijana Pepić, stručna suradnici u gradskoj upravi, je predstavila Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH na području Grada Pakraca. Kako je u uvodu rekla gradonačelnice, program je rađen u žurbi sa zakonskim rokovima i bit će sigurno dorađivan jer je riječ o oko 3500 hektara različitog poljoprivrednog zemljište koje treba staviti na raspolaganje poljoprivrednicima te je ovo samo početak i odrađivanje zakonske obveze.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn