GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Zvijezda uspješnica sezone je “Vjenčani list”

Datum objave: 30. 6. 2014. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA- Otvorenjem izložbe “Teatralia – teatar i sve ostalo”  te promocijom  Kazališnih novina, Gradsko kazalište Požega zaključilo  je kazališnu sezonu 2013/2014, ovjenčanu  – “Vjenčanim listom”  

Tijekom ovogodišnje sezone na požeške kazališne daske glumci su izlazili 52 puta bilo u predstavama vlastite produkcije bilo u gostujućim predstavama, a održano je i 60-tak različitih kulturnih zbivanja poput koncerata, filmskih projekcija, plesnih predstava i predavanja. Zvijezda uspješnica ovogodišnje sezone  je predstava “Vjenčani list” komedija Ephraima Kishona koja je premijeru na domaćim požeškim daskama doživjela u veljači, a potom je uspješno igrala na kazališnim scenama diljem zemlje kako bi u konačnici i osvojila jednu od nagrada na nedavnom Festivalu pučkog tetara u Čavlima. U bogatoj povijesti Gradskog kazališta Požega upravo je predstava “Vjenčani list” igrana u nekoliko navrata. Uz suvremenu verziju, kazališna arhiva govori i o predstavama  iz 1967. i  1979. godine. Stoga ne čudi da je završnica sezone upotpunosti bila posvećena toj predstavi  pa je u foajeu postavljena izložba fotografija i kazališne garderobe ne samo iz ovosezonske uspješnice već i iz njenih prethodnica.

“Ovo je 19-ta kazališna sezona, a ova svečanost najava je 20-te sezone ali i obljetnice osnutka Gradskog kazališta Požega. Nakon deset godina, ponovo smo pokrenuli i Kazališne novine, a nadamo se da će iduća sezona biti još bogatija, uspješnija i izazovnija,” naglasila je ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Soldo.

Uspješnu sezonu Gradskom kazalištu Požega čestitao je požeški gradonačelnik Vedran Nefereović zahvalivši požeškim kazalištarcima na kreativnosti i entuzijazmu koji su uložili u proteklom razdoblju – na dobrobit kulturnog života grada i zadovoljstvo svih posjetitelja kazališta. Slavlje završetka kazališne sezone nastavlja se i večeras koncertom Ivane Kindl na sceni kazališta s početkom u 20 sati.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S. Pok

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn