GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Virovitička “Mačka” oduševila Požežane

Datum objave: 20. 9. 2014. | Kategorija: Kultura

NN

POŽEGA- Da požeška kazališna publika ima izvrstan osjećaj za dobru predstavu dokazalo se već mnogo puta pa i sinoć. Kazalište Virovitica,  gostujući sa svojom “Mačkom na vrućem limenom krovu” zagrijalo je dramom i emocijom prepuno gledalište požeškog kazališta. Virovitičani su Požežanima uvijek dragi gosti, pa je lijepo  bilo pogledati  i  na scenu i u gledalište.

Kultni dramski tekst Tennesseeja Williamsa o bogatoj obitelji s američkog Juga i njenim tragedijama virovitička je autorska ekipa odigrala u Čehovljevskom ozračju na granici realističnog i snolikosti.
Tragična ljepota glavnog lika, temperamentne i  lukave “mačke” Maggie koju izvrsno utjelovljuje Ana Majhenić i emocionalno slomljeni  Brick u izvedbi  šarmantnog Mladena Kovačića, uz izvrsnu uigranost ostalih  -Antun Vrbenski (autoritativan glas i stas Velikog Tate Pollita), Blanka Bart, Vlasta Golub, Igor Golub i Draško Zidar, ponudili su požeškoj publici  ono na što često danas zaboravimo – čisti užitak u velikoj, klasičnoj i vrhunski  odrađenoj kazališnoj čaroliji.

TEKST: S. Pok     FOTO: S.Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn