GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Sezona zaključena “Teatraliom” i Kazališnim novinama

Datum objave: 01. 7. 2018. | Kategorija: Kultura

naslovna

POŽEGA –  I ove godine Gradsko kazalište Požega kazališnu sezonu zaključilo je programom pod nazivom “Teatralia – teatar i sve ostalo” u sklopu kojeg je predstavljen novi broj Kazališnih novina, te izložba  plakata gostujućih i domaćih predstava koje su prošle požeškom scenom u sezoni 2017/2018.

Još jedna sezona približila se kraju, a požeški kazalištarci pripremili su kazališne novine te izložbu s 30-tak plakata kao podsjetnik na predstave koje je publika mogla vidjeti tijekom ove sezone. “Vjerujem kako smo ispunili ona očekivanja koja se od nas očekuju – bilo je ukupno oko 180 događanja pri čemu 120 izvođenja predstava uz druga zbivanja koja smo ugostili. Ove godine imali smo i devet premijernih naslova, praktički svaki mjesec po jedna premijera Tri su bile profesionalne, a ostalo su bile predstave naših dramskih studija i to Male škole kazališta, Srednjoškolske kazališne družine i Amaterske kazališne družine. Sezonu je svojim programom obogatila i UO Plesna radionica Ilijane Lončar, a sva kazališna zbivanja predstavljena su i u našim Kazališnim novinama,” rekao je zamjenik ravnateljice Kazimir Balog. Gradsko kazalište Požega, rečeno je, kadrovski i programski nalazi se na svom vrhuncu, a nakon dugo vremena, ima zaposlenu glumicu Marijanu Matoković i to službeno, od 1. srpnja 2018. godine.”Na nama je i na Upravnom vijeću da poduzmemo korake i napokon se preregistriramo iz kazališne kuće u kazalište, jer sad smo stekli sve uvjete, dodao je Balog.

U novu sezonu, najavljeno je, ulaze s dogovorima za nove predstave profesionalne produkcije. Na uspješno okončanoj sezoni djelatnicima kazališta zahvalila je predsjednica Upravnog vijeća Anita Grbavac Jakobović, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Soundtrack Ensemble na terasi Teatro kavane.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn