GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Premijera predstave za djecu “Mačka u čizmama”

Datum objave: 17. 5. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Na sceni Gradskog kazališta Požega, u subotu, 20. svibnja u 18 sati premijerno će biti izvedena predstava za djecu “Mačka u čizmama”. Dramatizaciju potpisuje Marijana Matoković, režiju Tihana Strmečki, a glume Anabela Sulić, Marijin Kuzmičić, Andrija Krištof i Dario Hak.

Bajka Charlesa Perraulta “Mačak u čizmama” mnogima je poslužila kao nadahnuće i motivacija, pa i u suvremenom dobu kada se okolnosti odrastanja svakodnevno mijenjaju, ova bajka koja uči kako se u izazovima “spretno dočekati na noge” nije izgubila svoju moć. Marijana Matoković spretno se poigrala s poznatim predloškom pa je za najmlađe u suradnji s Tihanom Strmečki pripremila poučnu 35-minutnu priču u novom ruhu. Glavni lik je Mačka, a uz nju su tu i dva mačka lutalice koji kroz igru i različite izazove uče kako izbjeći potencijalne nevolje, ali i kako se uz prave prijatelje ostvaruju mnogi snovi.

Mačku glumi Anabela Sulić, studentica glume i lutkarstva na osječkoj Akademiji za umjetnosti i kulturu, kojoj je to ujedno i diplomski ispit iz glume.

Predstava Mačka u čizmama  premijernu će izvedbu doživjeti 20. svibnja u 18,00 sati.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok/ Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn