GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – Mala škola kazališta: Lopta kockasta, kocka loptasta

Datum objave: 28. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

naslovns

POŽEGA – Mali požeški kazalištarci i njihova voditeljica Slavica Jelić imaju novi kazališni uradak koji je premijerno odigran 27. svibnja na sceni Gradskog kazališta Požega. “Lopta kockasta, kocka loptasta” scenska je igra koja govori o prihvaćanju i razumijevanju različitosti i bogatstvu koje različitost daje svakoj zajednici.

Primjereno dječjoj dobi, a opet zrelo i odmjereno – i ovoga puta Slavica Jelić, uz poznavanje zakonitosti kazališne scene pokazala je i velike pedagoške vještine. Trudom i ljubavlju iskusnog učitelja osmislila je za svoje klinceze i klince, vedru i poučnu priču o onima koji su drugačiji. Empatija, zajedništvo i razumijevanje, osnovne su poruke priče o obitelji Kockić koja pokušava sakriti činjenicu da je nakon dvije zdrave kockaste djevojčice, dobila loptastu Ninu.Loptasti oblik svoje kćeri koju odbacuju i vršnjaci pokušavaju na razne načine promijeniti, no Loptica Nina se ne predaje – dovoljno je odlučna i spremna razvijati se i mijenjati u svojoj različitosti.

nn

“Što se dogodi s djetetom koje želi biti drugačije? Što se dogodi ako jednostavno mora biti drugačiji? Što ako njihove poruke ne čuje nitko’ Ovu smo priču ispričali kako bi spoznali promjene u samom sebi, priča je to o prihvaćanju i neprihvaćanju. Na našu sreću i na ovom našem planetu postoje plemenita bića koja mijenjaju te spoznaje i uče nas da je vrijedno živjeti na ovom svijetu, bez obzira na to što smo drugačiji od drugih,”rekla je o predstavi Slavica kojoj su na uspješnoj premijeri čestitali i cvijećem.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn