GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA – “Carevo novo ruho” gostuje u Osijeku

Datum objave: 02. 11. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Carevo novo ruho, poznata je bajka H. C. Andersena, a Gradsko kazalište Požega ima svoju kazališnu verziju koja ove subote, 4. studenoga 2023. s početkom u 18 sati gostuje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Ova bajka priča je o caru koji je, umjesto o narodu i svome gradu, mario samo za to kako će se odjenuti koji dan, kakve će cipele obuti te kako će mirisati. Bio je opterećen materijalnim dobrima, umjesto da bude dobar car svojemu narodu i slugama. I tako, jednoga dana dođu dvije varalice na dvor te se caru predstave kao vrhunski tkalci i obećaju mu da će mu napraviti savršeno odijelo za povorku, no naglase caru kako će odijelo biti nevidljivo za glupe ljude. Car, oduševljen, odmah im dade mnogo novca, zlatnika i materijala te tkalci krenu šiti caru novo, savršeno odijelo… Hoće li se caru svidjeti novo ruho? Tko će moći vidjeti odijelo, a za koga će biti nevidljivo? Mali Osječani ove će subote moći pogledati u Dječjem kazalištu!

Režiju i adaptacija teksta potpisuje Ružica Maurus koja uz Matka Trnačića i Anabelu sulić i glumi u predstavi. Koreografiju potpisuje Ilijana Lončar, oblikovanje rasvjete i ton Goran Krmpotić, scenografiju Renato Pok i Marija Matijanić, a kostime Ljiljana Rodić.

TEKST: S. P.              FOTO: GKP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn