GRADSKI MUZEJ POŽEGA – Predavanje “Željezno doba Zlatne doline – Kaptol u europskom kontekstu”

Datum objave: 10. 7. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Sveučilište u Edinburghu, Centar za prapovijesna istraživanja i Gradski muzej Požega organiziraju predavanje na temu Željezo doba Zlatne doline – Kaptol u europskom kontekstu, u petak 12. srpnja u 19,00 sati u Izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Požega.Predavači su dr. Hrvoje Potrebica i dr. Manuel Fernandez-Götz, a predavanje će biti na hrvatskom i engleskom jeziku.

Dr. sc. Hrvoje Potrebica redoviti je profesor na Katedri za prapovijest Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i predsjednik Centra za prapovijesna istraživanja, višegodišnji istraživač starijeg željeznog doba na području Kaptola. Zahvaljujući njegovim istraživanjima danas znamo kako je prostor Požeške kotline jedan od najvažnijih i najpoznatijih željeznodobnih kulturnih prostora sa zajednicom koja je svoje mrtve pokapala u tumulima te pripadala širem srednjoeuropskom krugu,halštatskoj kulturi koja se rasprostirala od Francuske do Dunava.

Dr. Manuel Fernández-Götz je predavač na Odsjeku za arheologiju Sveučilišta u Edinburghu, član izvršnog odbora Europske udruge arheologa te dobitnik nagrade Philip Leverhulme za arheologiju u 2016. godini. Autor je više od 130 publikacija o društvima željeznog doba u srednjoj i zapadnoj Europi, o arheologiji identiteta te o arheologiji rimskih osvajanja.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn