GRADSKI MUZEJ POŽEGA – Predavanje i radionica izrade tradicijskog nakita

Datum objave: 19. 10. 2023. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Gradski muzej Požega nastavlja s radionicom izrade tradicijskog nakita požeškoga kraja i u listopadu, mjesecu nematerijalne kulturne baštine. Ovoga puta pripremljeno je predavanje i radionica o izradi ogrlica od staklenih perlica prema starim fotografijama. Predavanje i radionica održavaju se u sklopu projekta realizacije izložbe o tradicijskom nakitu Požeško-slavonske županije u suradnji s Muzejom grada Pakraca.

Predavanje „Priča o nakitu“, tradicijski nakit požeškog kraja, održati će se u petak, 20. listopada 2023. u 18,00 sati u prostoru Požeške kuće, Trg Svetog Trojstva 1. Sve koji žele nešto saznati o tradicijskom nakitu ovoga kraja pozivamo na predavanje muzejske savjetnice Etnološkog odjela Gradskog muzeja Požega, Dubravke Matoković. Svi zainteresirani su dobrodošli.

Radionica izrade tradicijskog nakita održati će se u subotu, 21. listopada 2023. s početkom u 9 sati u prostoru društva „Naša djeca“, Matice hrvatske 13, Požega. Pridružite e u izradi ogrlice od raznobojnih perlica – đerdana. Radionicu će voditi gospođa Cvija Grčević iz Pakraca, dugogodišnja edukatorica izrade pakračko-požeškog tradicijskog nakita od perlica. Radionica je namijenjena starijima od 15 godina. Materijal za rad je osiguran, a sudjelovanje je besplatno. Broj mjesta je ograničen. Svi zainteresirani za radionicu mogu se prijaviti na dubravkam@gmp.hr ili putem sms-a na 098/9063349

TEKST: S. P.            FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn