GRADSKI MUZEJ POŽEGA – Ljiljana Marić nova je ravnateljica Gradskog muzeja Požega

Datum objave: 15. 2. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Na mandat od četiri godine, počev od 16. veljače, imenovana je Ljiljana Marić, prof. filozofije i povijesti, kustosica u Pedagoškom odjelu koja je u Gradskom muzeju Požega devet godina. Prije dolaska u  muzej, Ljiljana je bila vrsna voditeljica dopisništva Večernjeg lista u Požegi, a dobitnica je nagrade Hrvatskog novinarskog društva “Marija Jurić Zagorka” za istraživačko novinarstvo u 2006. godini.

Nakon ponovljenog Javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Gradskog muzeja Požega, na prijedlog Upravnog vijeća Gradskog muzeja Požega gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić donio je Rješenje o imenovanju ravnateljice Gradskog muzeja Požega.

Na mandat od četiri godine, počev od 16. veljače, imenovana je Ljiljana Marić, prof. filozofije i povijesti, kustosica u Pedagoškom odjelu u Gradskom muzeju Požega. Pedagoški odjel najmlađi je odjel Gradskog muzeja Požega, službeno uspostavljen 2015. godine, kada je profesorica Marić, do tada kustosica povijesti, položila stručni ispit za muzejskog pedagoga.

Prije dolaska u Gradski muzej Požega Ljiljana Marić bila je vrsna voditeljica dopisništva Večernjeg lista u Požegi, a dobitnica je nagrade Hrvatskog novinarskog društva “Marija Jurić Zagorka” za istraživačko novinarstvo u 2006. godini.

TEKST: S. P.               FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn