GRADSKI MUZEJ POŽEGA – Akcija skupljanja materijala o požeškom festivalu

Datum objave: 28. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Udruga Aurea Fest i Gradski muzej Požega za kolovoz pripremaju izložbu o požeškom festivalu koji je kroz povijest promijenio nekoliko imena. Podsjetimo, festival je prvi put organiziran 1969. godine pod nazivom „Muzički festival Slavonije“ koji je kontinuirano postojao do 1982. godine, a zatim je nastupila pauza sve do 1990. godine kada prvi put u Republici Hrvatskoj započinje djelovanje festivala pod imenom „Zlatne žice Slavonije“, danas poznatiji kao Aurea fest.

iz Gradskog muzeja Požega mole sve građane koji čuvaju zanimljive materijale o festivalu da se jave u muzej te posude ili poklone građu za izložbu!

Predmeti koji se sakupljaju su fotografije, ulaznice, prospekti, plakati, brošure, video zapisi, kasete, majice, ploče i singlice, snimke, osobni predmeti poput haljina, torbica, leptir mašni, kravata, dakle i odjevni predmeti koje su Požežani nekada nosili na festival jer će jedan dio izložbe biti posvećen i ondašnjoj modi.

Materijale i predmete možete donijeti u Gradski muzej radnim danom od 7 do 15 sati. Akcija skupljanja materijala traje od danas pa do 1. lipnja.

IZVOR: Gradski muzej Požega

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn