GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA – Likovna izložba uz Međunarodni dan muzeja, članovi Foto kluba F4-gradu

Datum objave: 17. 5. 2023. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako su nepovoljne meteorološke prilike na neko vrijeme stopirale događanja na najljepšoj gradskoj pozornici na otvorenom, kvalitetnih sadržaja u Gradu Nova Gradiška ne nedostaje. Uvjerite se u to narednih dana i po obaveznu porciju kulture navratite u Gradski muzej i Galeriju pod boltama, gdje vas u četvrtak, 18.i petak, 19.svibnja, očekuju likovna i izložba članova Foto kluba F4

Dok čekamo povoljnije vremenske prilike za uobičajeno sadržajnu ponudu na najljepšoj gradskoj pozornici na otvorenom, obavezna tjedna porcija kulture narednih vas dana čeka u Gradskom muzeju Nova Gradiška i Galeriji pod boltama na Trgu kralja Tomislava 5. Poklonici umjetnosti doći će na svoje u četvrtak, 18.svibnja, na Međunarodni dan muzeja koji će, Gradski muzej obilježiti likovnom izložbom Nine Ivančić. Akademska slikarica, profesorica  na Umjetničkoj akademiji u Splitu koja je dio stvaralačkog života provela u New Yorku, Novogradiščanima će se predstaviti izložbom Duhovi. Riječ je o seriji crteža kroz koju se provlači tematika s kojom se umjetnica bavi dugi niz godina. Kustos izložbe je Miroslav Pišonić, autor teksta pratećeg kataloga Vanja Babić, a otvorenje je zakazano za 19 sati.

Uz fascinantan ciklus crteža u tehnici olovke na papiru, posjet novogradiškom muzeju začinite i zalogajem slatkog i svakako pogledajte gostujuću izložbu Gradskog muzeja Požega naziva  „Slatki život, 100 godina tvornice Zvečevo“. Dan kasnije, u petak, 19.svibnja, u 20 sati, prije vikend provoda, navratite u Galeriju pod boltama, na Trgu kralja Tomislava 5, prostoru gdje će vas dočekati ,nesumnjivo, sjajna izložba fotografija članova Foto kluba F4. Uz višestruko nagrađivana “umjetnička” imena, poput Gorana Dorića i Tomislava Petrovića, na izložbi će se, vlastitim radovima, između ostalih, predstaviti i Dominik Poletto, Gabrijel Vrebac, Antonio Vivallos Bjelić i Petra Oršulić.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn