GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Savršeni svijet na Galeriji svjetlosti

Datum objave: 08. 11. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U okviru Izložbenog programa Gradske knjižnice Požega, u četvrtak, 9. studenog 2023. godine, u 19 sati na Galeriji svjetlosti održat će se otvorenje samostalne izložbe fotografija Savršeni svijet autorice Marije Mrkojević.

Savršeni svijet izložba je fotografija nastala u okviru fotonatječaja Camera Aurea koji je Gradska knjižnica Požega raspisala za punoljetne fotografe s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji s ciljem promocije zavičajnog stvaralaštva i fotografa s područja Požeško-slavonske županije, ali i obogaćivanja kulturne ponude grada Požege Izložbenim programom Knjižnice.

Natječaj je trajao od 22. veljače do 15. svibnja 2023. godine, a vrednovanjem prispjelih prijavnica i fotografskih portfolija autora Prosudbeno povjerenstvo ocijenilo je da su radovi autorice Marije Mrkojević najkvalitetniji te je ona odabrana kao pobjednica fotonatječaja Camera Aurea.Izložba fotografija organizirana je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Marija Mrkojević rođena je 2. studenog 1981. godine u Požegi. Profesorica je hrvatskog jezika u Gimnaziji Požega. Fotografijom kao hobijem bavi se od 2016. godine i otad je sudjelovala u brojnim natječajima i izložbama. “Ljepotu prirode koja nas okružuje ljudi uglavnom doživljavaju kao nešto uobičajeno, a ponekih se sićušnih bića čak i nepotrebno užasavaju. Cilj mi je bio posvetiti pozornost detaljima. Promatrajući ih kroz objektiv, postala sam svjesna kako je sve u prirodi satkano s iznimnom pažnjom i genijalnošću, kao i to da je svaka vrsta remek-djelo za sebe. Zato mogu reći da mi makro fotografija otvara i pokazuje jedan novi, običnom oku nevidljivi svijet – savršeni svijet!” ističe.

Izložbu fotografija Savršeni svijet možete pogledati do početka prosinca u radnom vremenu Knjižnice.

TEKST: S. P.                       FOTO: Pozivnica

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn