GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Promocija književne zbirke “Nastavi priču”

Datum objave: 22. 11. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Zbirka „Nastavi priču” sadrži 12 priča koje je na temelju fragmenata nastalih na Književnom klubu i radionici kreativnog pisanja u Ženskoj kaznionici u Požegi napisalo 12 spisateljica koje predstavljaju najbolje od kratke priče kod nas.

U suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, Udruga za promicanje književnosti i kulture Skribonauti organiziraju požešku promociju kolaborativne zbirke priča “Nastavi priču”, i to u srijedu 23. studenog 2022. u 18:30 sati u Gradskoj knjižnici. Na promociji sudjeluju autorice, Nora Verde i Marija Andrijašević, te Paula Zore iz Skribonauta.

Zbirka „Nastavi priču” sadrži 12 priča koje je na temelju fragmenata nastalih na Književnom klubu i radionici kreativnog pisanja u Ženskoj kaznionici u Požegi napisalo 12 spisateljica koje predstavljaju najbolje od kratke priče kod nas, i to: Mariju Andrijasević, Stašu Aras, Lanu Bastašić, Ivanu Bodrožić, Mašu Kolanović, Tanju Mravak, Mariju Rakić Mimice, Koranu Serdarević, Noru Verde, Jelenu Zlatar Gamberožić, Jasnu Jasnu Žmak i Luizu Bouharaoua. Miljenice kritike i publike, dobitnice brojnih domaćih i inozemnih nagrada, u ovoj su se knjizi našle pred do sada nepoznatim zadatkom da nastave tuđu priču.
Dvanaest priča u ovoj knjizi tematiziraju ženska i pokoje muško iskustvo različitih oblika zatvorenosti: od tjelesne i emotivne, preko obiteljske do društvene. Oboružani snagom, izdržljivošću i osjećajnošću, junakinje i junaci ovih priča izlaze iz splitskih predgrađa, novozagrebačkih stambenih blokova, tijesnih domova i kaptolskih WC-a, i kreću na fikcionalno putovanje čiji je glavni cilj izboriti prostore slobode.

Projekt “Nastavi priču” i istoimena zbirka dobitnici su međunarodne nagrade za društvenu inovaciju Sozial Marie. Program financijski podupiru Ministarstvo pravosuđa RH, Zaklada Kultura Nova i Ministarstvo kulture i medija RH.

TEKST: S. P./GKP                   FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn