GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Održano županijsko Natjecanje u čitanju naglas

Datum objave: 26. 10. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega 25. listopada održana je županijska razina Natjecanja u čitanja naglas.Prvo mjesto u mlađoj kategoriji osvojila je Vita Detić, učenica 4. razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega  pod mentorstvom Mirne Kovačević, a prvo mjesto u starijoj kategoriji Eva Haliž, učenica 6. razreda OŠ fra Kaje Adžića Pleternica koju je pripremala mentorica Renata Matičević. One su se plasirale na državno natjecanje koje će se održati u Sisku. 

Riječ je o natjecanju s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena te unaprjeđenja čitateljskih sposobnosti koje je namijenjeno učenicima hrvatskih osnovnih škola, a pokrenula ga je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.

U županijskom Natjecanju u čitanju naglas sudjelovalo je osam učenika. U mlađoj kategoriji natjecali su se: Mia Mašić iz Osnovne škole Grigora Viteza Poljana s mentoricom Ivanom Marijanović, Luka Pušćenik iz Osnovne škole braće Radića Pakrac s mentoricom Danijelom Herout Melkus, Mihael Šarić iz Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica s mentoricom Renatom Matičević i Vita Detić iz Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ Požega s mentoricom Mirnom Kovačević. U kategoriji učenika od šestog do osmog razreda sudjelovali su: Morena Mašić iz Osnovne škole Grigora Viteza Poljana s mentoricom Jelenom Hasanac, Tara Nježić iz Osnovne škole braće Radića Pakrac s mentorom Marijem Trupinićem, Eva Haliž iz Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica s mentoricom Renatom Matičević i Sara Mišić iz Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ Požega s mentoricom Blankom Đimoti-Zima. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu djelatnica Gradske knjižnice Požega Martine Hamzić i Mirne Obradović te Ivane Jelušić, knjižničarke u Osnovnoj školi Julija Kempfa Požega, odabralo je najbolje natjecatelje u svakoj kategoriji.

Prvo mjesto u mlađoj kategoriji osvojila je Vita Detić, učenica četvrtog razreda Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ Požega koja se za svoj nastup pripremala pod mentorstvom Mirne Kovačević, a prvo mjesto u starijoj kategoriji Eva Haliž, učenica šestog razreda Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica koju je pripremala mentorica Renata Matičević. Pobjednice županijskog natjecanja tako su se plasirale na državno natjecanje koje će se održati u Sisku. Svi učenici nagrađeni su prigodnim poklon-paketima, priznanjima i zahvalnicama.

IZVOR: Gradska knjižnica Požega

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn