GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Literarni natječaj Jednominutna priča

Datum objave: 01. 2. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Književna manifestacija Jednominutna priča prvi se put održala prošle godine, a na prvom natječaju sudjelovalo je ukupno 214 autora s 401 prijavljenom pričom. 

Gradska knjižnica Požega raspisuje literarni natječaj Jednominutna priča koji traje od 1. veljače do 1. travnja 2024. godine. Jednominutna priča kratak je prozni tekst koji se može pročitati u jednoj minuti, a podrazumijeva dužinu teksta od maksimalno 850 znakova s prazninama. Premda se radi o kratkoj formi, jednominutna je priča cjelovito djelo čija vrijednost leži u umijeću autora da vještom upotrebom malog broja riječi ispriča cjelovitu priču.

Književna manifestacija Jednominutna priča prvi se put održala prošle godine, a na prvom natječaju sudjelovalo je ukupno 214 autora s 401 prijavljenom pričom.
Najuspješnijih 15 priča prema ocjeni Prosudbenog povjerenstva autori će imati priliku pročitati publici 4. lipnja 2024. godine na svečanoj manifestaciji u Gradskoj knjižnici Požega uoči održavanja 32. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova. Najbolje ocijenjena priča bit će nagrađena novčanim iznosom od 500 eura, dok će ostalih 14 dobiti utješne nagrade.

Jednominutna priča Gradske kjižnce Požega odvija se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Više o programu i natječaju pročitajte ovdje.

IZVOR: GKP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn