GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Festival recitacije Probudi me! i Mirela Priselac Rem

Datum objave: 18. 10. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – S ciljem popularizacije pjesništva Gradska knjižnica Požega provodi već treću godinu za redom uz podršku Ministarstva kulture i medija jedinstvenu književnu manifestaciju, festival recitacije Probudi me! Ove godine održat će se 20. listopada 2023. godine od 18 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega uz posebnu gošću pjesnikinju i glazbenicu Mirelu Priselac Remi. 

U petak, 20. listopada 2023. godine, u 18 sati u Gradskoj knjižnici Požega gostovat će poznata glazbenica i pjesnikinja Mirela Priselac Remi koja će se u okviru završnice programa Probudi me! požeškoj publici predstaviti glazbenim i pjesničkim nastupom na Galeriji svjetlosti.

Remi će u pratnji Erola Zejnilovića na gitari odsvirati nekoliko glazbenih skica kojima će posjetitelje uvući u svijet svojih razmišljanja. Budući da je riječ o skicama koje će uskoro uklopiti u svoj prvi samostalni album, ova će glazbenica podijeliti s publikom nešto što je čekala 25 godina.”Riječ je o muzičkim vinjetama, prozorčićima u razmišljanja, intimnim ispovijedima uz pratnju gitare, koje će publika tek upoznati – smatrajmo ovo opipavanjem pulsa pjesama koje su u svojim povojima.,” naglasila je Mirela Priselac Remi. Osim toga, čitanjem najdražih pjesama Remi će predstaviti i svoju zbirku poezije Masarykova koja je objavljena 2020. godine. Tom će prilikom govoriti i o tome kako se za nju prožimaju svijet glazbe i poezije, gdje počinje jedno, a nastavlja se drugo, zašto je odabrala baš te pjesme i kako su nastale.

U završnici programa Probudi me!, osim Mirele Priselac Remi, nastupit će i mladi recitatori koji će se ove godine predstaviti publici uglazbljenom poezijom ili glazbenim stihovima, a za svoj su se nastup pripremali u okviru radionice koja se održala pod stručnim vodstvom Marine Petković Liker.

Program Probudi me! književna je manifestacija koju Gradska knjižnica Požega, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, provodi s ciljem promocije pjesništva te edukacije i promocije recitatora poezije.

Ulaz na događaj je slobodan.

TEKST: S. P.              FOTO: Remi by Alessia Stelko

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn