GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA – Od “Bibliobajka” do novih naslova, novog prostora i novih aktivnosti  

Datum objave: 12. 3. 2024. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – U iščekivanju preseljenja u odavno zasluženi, suvremeni prostor u bivšoj Robnoj kući, Gradska knjižnica Nova Gradiška, s puno entuzijazma, aktivno radi na provedbi niza kreativnih ideja, uspješno osiguravajući potrebna finacijska sredstva za realizaciju kvalitetnih projekata, organizirajući, istovremeno i niz zabavno-edukativnih sadržaja

Iako su posljednjih mjeseci angažirani na projektu opremanja novog prostora u zgradi bivše Robne kuće, koja bi, bude li sve išlo po planu, do kraja aktualne godine, trebala postati mjesto susreta i druženja i svojevrsni dnevni boravak svih Novogradiščana, djelatnici Gradske knjižnice Nova Gradiška, s puno entuzijazma, aktivno rade i na provedbi niza kreativnih ideja, uspješno osiguravajući potrebna financijska sredstva za realizaciju kvalitetnih projekata.  Nakon što su, krajem prošle godine, želeći povezati zajednicu kroz knjige i čitanje, sugrađanima predstavili, u Hrvatskoj jedinstveni, projekt “bibliobajka”, ovih su dana korisnike razveselili s novim dobrim vijestima.

Prepoznavajući njihove potrebe i želje, Gradskoj knjižnici Nova Gradiška, itekako potrebna sredstva dodijelili su Ministarstvo kulture i medija, Brodsko posavska županija i Grad Nova Gradiška- za potrebe rekonstrukcije i opremanja nove knjižnice, program Bibliobajk, 8350 nabavu knjižne i knjižnične građe, te za program pod nazivom “Zimska idila u knjižnici”. Ukupan iznos dodijeljenih sredstva Ministarstva kulture i medija je 160.950,00 €, od Brodsko posavske županije knjižnici je stiglo  530,00 €, dok je Grad Nova Gradiška za niz edukativnih programa osigurao  9.439,00 €, a za rekonstrukciju i opremanje prostora 247.000,00 €. Uz pomoć dodijeljenih im sredstava, poručuju djelatnici, knjižnica će dobiti središnje kulturno mjesto u gradu, kakvo i zaslužuje i nastaviti biti točka susreta, druženja, učenja i zabave.

Potvrdit će to već ovih dana novom promocijom knjige “Ja, pa ja i opet ja! (vodič za preživljavanje narcisa)” autorice Josipe Pavičić, najavljenom za četvrtak, 14.ožujka u 18 sati. Riječ je o zanimljivom priručniku koji pomno  proučava narcisoidnu osobnost, taj neizlječiv i za okolinu, često, razoran poremećaj s kojim se danas sve češće susrećemo u svim životnim područjima: od obiteljskog i prijateljskog okruženja preko poslovnog i javnog pa sve do romantičnih odnosa. Knjiga je ilustrirana istinitim pričama s kojima se mnogi od nas mogu poistovjetiti i možda u njima prepoznati slična osobna iskustva, a uz pomoć tehnika i alata koje nam autorica nudi i naučiti kako prepoznati “narcisa”, ali i što se bezbolnije i brže iscijeliti, ukoliko nam se s njima dogode bliski susreti. Dovoljan razlog da navratite, ugodno provedete večer  i podržite rad Gradske knjižnice.

TEKST: Simonida Tarbuk                 FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn