GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA – Šarmantna Nada Rocco podijelila je svoje “sirove strasti” s Požežanima

Datum objave: 08. 4. 2017. | Kategorija: Kultura

n

POŽEGA – U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Požega, poznata kazališna glumica Nada Rocco predstavila je Požežanima svoju knjigu “Moje sirove strasti” kojom želi širu javnost osvijestiti o dobrobitima sirove i zdrave prehrane.

„ Neka tvoja hrana bude tvoj lijek. Neka tvoj lijek bude tvoja hrana.” poručio je još Hipokrat, a Nada to danas primjenjuje u praksi. I kaže, rezultati su odlični, stoga je šteta ne podijeliti ih s drugima. Kako su glumci znani kao vječna djeca sklona istraživanju i izazovima, nije bilo teško poznatoj glumici u eksperimentiranju s hranom pronaći dobru zabavu i ostvariti uspjeh. “Kao što ste i sami rekli, glumci su djeca koja vole istraživati pa, nakon što su mi prije par godina u ruke dopale knjige barda sirove prehrane, Dr. Normana Walkera i gurua sirove hrane Victorie Boutenko, čitala sam te knjige i zainteresirala se za sirovu hranu. Bio je to prvi moj susret, ali kada je Victorija Boutenko održala predavanje u Zagrebu, mene je to zaintrigiralo i ja sam odlučila, bez obzira na to što nisam imala velike zdravstvene probleme – bila je loša probava, manjak energije, problemi sa sinusima, početak osteoporoze – odlučila sam se na sirovu prehranu. Već nakon mjesec dana imala sam fantastične rezultate i moja doktorica se pitala odakle mi takva krvna slika. Nevjerojatne stvari su se dogodile u samo mjesec dana, no ja sam bila na sirovom godinu i pol, uspjela sam se riješiti bolova u zglobovima, odlično sam spavala, imala sam odličnu probavu, višak energije – sve ono o čemu je Boutenko pričala. I kada sam se suočila s tim činjenicama odlučila sam napisati knjigu. Tu sam opisala što se sve dogodilo ali i vrlo praktične recepture, jer shvatila sam kako te dobrobiti moram podijeliti s ljudima,” rekla nam je Nada.

6

Suvremena prehrana i brz način života pogubno djeluju na naš organizam i potrebno je promijeniti ne samo prehranu već i način razmišljanja. “Ljude treba polako uvesti u zdravi proces, polako objasniti o čemu se radi te sve potkrijepiti pravim podacima, konkretnim brojkama i već nakon toga, vjerujem da će se mnogi – pitati što mi to krivo radimo. Knjiga sadrži recepte koji su vrlo praktični ali nužno je imati namirnice iz organskog uzgoja. Biološki uzgojena hrana najviše je u skladu s našim organizmom, a njenim konzumiranjem ne štitimo samo svoj organizam već i vodu, zemlju, zrak, cijeli ekološki sustav,” naglasila je Nada. Manirom poznate glumice i dramatičarke odabrala je i pravi naslov za svoju knjigu – Moje sirove strasti koja je već ušla u drugo izdanje. Uz smijeh kaže:Trudila sam se čak i samim naslovom zainteresirati ljude!

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn