GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA POŽEGA – Pobjednice Županijskog natjecanja u čitanju naglas su Barbara Nenadović i Tamara Marčetić

Datum objave: 25. 10. 2018. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Barbara Nenadović, učenica 5.a razreda OŠ Vilima Korajca iz Kaptola s mentoricom Alenkom Šljivečka i Tamara Marčetić, učenica 6.a razreda OŠ “Dobriša Cesarić” Požega s mentoricom Mirnom Kovačević predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na Državnom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati u Sisku 22. i 23. 11. 2018 godine.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas organizirala je Gradska knjižnica i čitaonica Požega u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem školskih knjižničara. Za natjecanje se prijavilo devet osnovnih škola iz Požeško-slavonske županije, a učenici su se natjecali u dvije kategorije: 1. mlađa kategorija – za učenike 3. 4. i 5. razreda i 2. starija kategorija – za učenike 6. 7. i 8. razreda.

U mlađoj kategoriji prvo mjesto i odlazak na nastup na Državno natjecanje osvojila je BARBARA NENADOVIĆ, učenica 5.a razreda OŠ Vilima Korajca Kaptol. Barbara je osvojila i poklon paket knjiga te besplatnu godišnju članarinu. Drugo mjesto u toj kategoriji osvojila je TENA FIDER, učenica 3. razreda OŠ braće Radića Pakrac, a treće MATEJ MILIČEVIĆ, učenik 4.c razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega.

U starijoj kategoriji pobjednica je TAMARA MARČETIĆ, učenica 6.a razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega koja će se Barbari pridružiti u studenom u Sisku. Drugo mjesto osvojila je LUCIJA MIJATOVIĆ, učenica 6.a razreda OŠ Dragutina Lermana Brestovac, a treća je ANTONIJA KIŠ, učenica 6. razreda OŠ braće Radića Pakrac.
Čestitamo pobjednicama, ali i svim natjecateljima jer i sama ljubav prema čitanju svojevrsna je osobna pobjeda svakog od njih!

TEKST: S. Pok     FOTO: GKP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn