GRAD POŽEGA – U Požegi otvorena još jedna punionica električnih vozila

Datum objave: 06. 7. 2020. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Vlasnici električnih vozila u Požegi ovih su dana dobili treću punionicu za svoje automobile čiji je investitor tvrtka HEP. Posljednja je otvorena na parkiralištu iza Gradske kuće, dok su već ranije otvorene punionica u sastavu Auto-centra Bošković u Osječkoj ulici 62b, te Auto centra Radić u Zrinskoj ulici na broju 22.

Za razliku od ostalih alternativnih goriva kao što su vodik, biogorivo i sl., infrastruktura za električna vozila zahtjeva znatno manja ulaganja i napore. Naime, električna energija je dostupna u svakom kućanstvu, na radnom mjestu, trgovačkom centru ili u centru grada.

Na tom tragu, Grad Požega je u 2019. godini raspisao javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje punionice električnih vozila na području Grada Požege u cilju unapređenja održivog razvoja, gospodarskog i turističkog razvoja grada. Grad Požega sufinancirao je izgradnju jedne punionice u iznosu od 30.000,00 kuna.

Korištenjem pametne infrastrukture, električna vozila se pune uglavnom tijekom nižih opterećenja mreže, u vrijeme kad je dostupno više energije iz obnovljivih izvora, te tako optimiziraju potrošnju energije.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn