GRAD POŽEGA – Tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Požege o rekonstrukciji Trga Svetog Trojstva

Datum objave: 17. 6. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na zahtjev oporbenih gradskih vijećnika iz redova SDP-a, DP-a i Mosta, za četvrtak 20. lipnja 2024. godine najavljena je tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Požege s jednom točkom dnevnog reda: “Rekonstrukcija Trga Svetog Trojstva – zašto je predloženi model (i koji je to) optimalno rješenje.”

Oporbeni vijećnici Gradskog vijeća Grada Požege upitili su predsjedniku vijeća zahtjev u kojem stoji: “Temeljem članka 78. i 79. Poslovnika rada Gradskog vijeća Grada Požege, a povodom javno najavljene rekonstrukcije Trga Svetog Trojstva, koja će odrediti grad Požegu u narednom dugoročnom razdoblju (vizualno, prometno, brojem parkirnih mjesta, smještajem tržnice, financijski…) dostavljamo zahtjev za sazivanjem tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Požege s temom Rekonstrukcija Trga Svetog Trojstva – zašto je predloženi (i koji to) model optimalno rješenje.

Oporbeni vijećnici kako ističu, smatraju “da je postupak netransparentan, a informiranje građana i samih vijećnika Gradskog vijeća vrlo površno”. Ističu kako građani (i gradski vijećnici) moraju znati što se planira, koji su ciljevi, način rejšavanja tih ciljeva i financijska konstrukcija cijelog projekta prije nego se krene s realizacijom.

Dnevni red i Zahtjev pogledajte OVDJE.

TEKST: S. Pok                          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn