GRAD POŽEGA – Svečano uručene stipendije novim stipendistima

Datum objave: 29. 12. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega je u Proračunu za 2024. godinu osigurao sredstva za stipendije u iznosu od 151 tisuće eura, za 89 stipendija za darovite učenike i studente. Za školsku i akademsku godinu 2023/24 potpisano je ukupno 35 novih ugovora od čega 15 s darovitim učenicima, a 20 sa studentima.

Uz gradonačelnika Požege dr. sc. Željka Glavića i njegovog zamjenika Borislava Miličevića na dodjeli ugovora o stipendijama u Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega bili su i požeško-slavonska županica Antonija Jozić i ministar znanosti i obrazovanja prof.dr. sc. Radovan Fuchs sa suradnicima.”Ulaganje u obrazovanje mladih ulaganje je u budućnost jer ćete vi kreirati budućnost našeg grada.” rečeno je ovom prigodom.

Prigodnim riječima novim stipendistima čestitao je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. “Meni je danas osobita čast i zadovoljstvo nakon jednog lijepog događaja, polaganja kamena temeljca za novi dječji vrtić , ovdje biti i na ovom svečanom uručenju stipendija vama, koji ste svojom prijavom, ali isto tako svojim dosadašnjim postignućima u obrazovanju zaslužili našu podršku. Od vas očekujemo samo jedno- da budete dobri učenici, da budete dobri studenti i kad jednom završite svoje obrazovanje da se vratite u Požegu, ovdje, gdje u bolji život ulažemo na različite načine, pogotovo kroz obrazovanje, od vrtića do fakulteta koje ćete, nadam se, uspješno završiti. Želim vam lijepo i uspješno studiranje, ova stipendija je samo mala pomoć vašim roditeljima da do kraja “izguraju” zajedno s vama vaše školovanje,” rekao je gradonačelnik.

Novim stipendistima čestitali su prigodnim riječima i požeško-slavonska županica Antonija Jozić te ministar znanosti i obrazovanja prof.dr. sc. Radovan Fuchs.

TEKST: Sanja Pok                       FOTO: Sanja Pok

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn