GRAD POŽEGA – Prva skupina učenika ljetuje u Baškoj

Datum objave: 24. 6. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ove nedjelje u Bašku je stiglo 40 učenika u pratnji 3 učitelja čime je sezona ljetovanja za učenike požeških osnovnih škola službeno otvorena.

Prisjetimo se, Grad Požega je prošle godine uložio više od 300.000,00 eura u adaptaciju starog požeškog dječjeg odmarališta u Baški koje je nekoliko godina bilo izvan funkcije čime je ono potpuno adaptirano i prilagođeno ljetovanju učenika osnovnih škola.

Kako bi ljetovanje učenicima bilo što ugodnije i kvalitetnije i ove godine nastavljeno je s ulaganjima te je ovog proljeća dio postojeće stolarije zamijenjen novom energetski učinkovitom stolarijom, napravljeni su vanjski tuševi, a ugrađeni su i klima uređaji. Osim materijalnih ulaganja u objekt, učenike su spremno čekale društvene igre, lego setovi, knjige i ostali rekviziti, materijali i pribori za kreativni i rekreativni sportski program i radionice. Voditelji svih programa su pedagoški stručnjaci – odgojitelji, učitelji i kineziolozi.

Prijevoz učenika i ove godine je organizirao i financijski podržao Grad Požega, a u skladu sa socijalnim programom Grada Požege, omogućeno je besplatno ljetovanje za 30 učenika s područja grada Požege. Ovog ljeta u Baški će ljetovati 9 skupina učenika po 8 dana, što je ukupno oko 370 učenika.

TEKST: S. P.               FOTO: Grad Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn