GRAD POŽEGA – Predstavljeno treće izdanje Turističkog vodiča grada Požege

Datum objave: 15. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nakon što je u ožujku 2015. godine izdan novi Turistički vodič grada Požege, tada prvi nakon 20 godina, danas je predstavljeno njegovo treće izdanje. Riječ je o ediciji koja na oko stotinu stranica, s brojnim fotografijama i turističkim sadržajima, na recentan i kvalitetan način predstavlja turističke potencijale grada. Vodič je tiskan u 1000 primjeraka u nakladi agencije Zoa d.o.o. Požega, a predstavio ga je autor i glavni urednik, Dalibor Nedela.

“Ničega od ovog ne bi bilo da nije Grada Požege i gradonačelnika Darka Puljašića. Drago mi je što održavamo jednu tradiciju, no oni koji će pažljivo pregledati vodič, vidjet će kako je on na određeni način i vremeplov. Niti jedna od tri dosadašnje edicije nije ista, pažljivi promatrač vidjet će promijene jer dodajemo uvijek nove fotografije, izmjene i nadopunjene podatke, sukladno tome kako se grad mijenja i što se događa u prostoru, a posebno je uočljiv povećani broj smještajnih kapaciteta u Požegi što je zasigurno i rezultat poticaja koje daje Grad.U ovom vodiču nalazi se cjelovita turistička ponuda te sve relevantne informacije vezane uz sam grad koje posjetiteljima mogu zatrebati,” rekao je Nedela.

Uz Dalibora Nedelu koji potpisuje fotografije, sudjelovala je i Mirna Šimunović s fotografijama ali i tekstovima te njihovim prijevodom na engleski jezik. Gradonačelnik Darko Puljašić izrazio je zadovoljstvom novim izdanjem vodiča koji će dati svoj obol u promociji grada ne samo u Hrvatskoj već i šire. “Svake dvije godine izdajemo Požeški vodič s ciljem da turistima i ostalim gostima olakšamo obilazak grada i predstavimo sve znamenitosti, Na ovaj način želimo im približiti tko smo, što smo i sve blagodati i ljepotu boravka u našem području. Grad Požega podupire i nadalje će podupirati ovakvu vrstu djela koja promoviraju i pokazuju vrijednost Požege i Požeštine,” rekao je gradonačelnik. Turistički vodič grada Požege može se pronaći u Turističkoj zajednici Grada kupiti u prodavaonici Present po cijeni od 50 kuna.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn