GRAD POŽEGA – Ove godine za sve osnovnoškolce besplatne radne bilježnice, nagodinu u planu i udžbenici

Datum objave: 26. 6. 2018. | Kategorija: Društvo

darko

POŽEGA – Grada Požege osigurao je sredstva za nabavu radnih bilježnica svim učenicima osnovnih škola, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Darko Puljašić. Uputa roditeljima je da sačuvaju sve račune od kupljenih bilježnica te da ih na početku školske godine odnesu u svoje škole. Škole će račune dostaviti Gradu koji će svim roditeljima naknadno vratiti troškove.

U proračunu Grada Požege za 2018. godinu osigurana su sredstva za nabavu radnih bilježnica u školskoj godini 2018./2019. za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola na području Grada Požege. Sredstva za ovu namjenu osigurana su u visini od 600.000,00 kn, a okvirno će obuhvatiti oko 1.800 učenika ovisno o konačnim upisima.

“Ove godine sufinanciramo svim gradskim školama te Katoličkoj osnovnoj školi radne bilježnice i to svim učenicima od 1. do 8. razreda i onima koji idu u naše škole a nisu s područja grada Požege. Smatramo da je ovo način da pomognemo našim sugrađanima, roditeljima učenika jer znamo da se u rujnu velika financijska sredstva izdvajaju upravo za školske knjige i radne bilježnice. Ove smo se godine odlučili za radne bilježnice, jer školske knjige su važeće samo godinu dana i mijenjat će se školske godine 2019/2020. No, Grad Požega će u svom proračunu nagodinu predvidjeti da se svim osnovnoškolcima kupe i školske knjige koje će se moći koristiti nekoliko godina, a vlasnik knjiga bit će Grad Požega. Tako ćemo pomoći i roditeljima ali i svom proračunu jer se ekonomski isplati koristiti te knjige nekoliko godina,” rekao je gradonačelnik koji je, povodom današnje utakmice hrvatske reprezentacije s Islandom na konferenciju za novinare došao u “navijačkom ruhu”.

Uputa roditeljima je da sačuvaju sve račune od kupljenih bilježnica te da ih na početku školske godine odnesu u svoje škole. Škole će račune dostaviti  Gradu koji će svim roditeljima naknadno vratiti troškove za radne bilježnice koje će djeca od 1. do 8. razreda koristiti.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn