GRAD POŽEGA – “Okusi jeseni u Požegi” ove subote ponudit će eno i gastro bogatstvo Slavonije

Datum objave: 04. 11. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA -U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege, a pod pokroviteljstvom Grada Požege u subotu, 9. studenoga u pješačkoj zoni održat će se tradicionalna manifestacija “Okusi jeseni u Požegi” koja, uz krštenje mladog vina na martinjskoj svečanosti, donosi i drugo eno i gastro obilje.

Dio eno i gastro bogatstva Slavonije bit će ponuđen i ove godine na tradicionalnoj požeškoj manifestaciji “Okusi jeseni” koja će se održati ove subote u požeškoj pješačkoj zoni i okupiti preko 50 izlagača, najavili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

“Ovo je još jedna manifestacija koju organiziramo za naše građane i goste koji žele doći u Požegi i s nama uživati u bogatstvu jeseni. Na tradiciji temeljimo puno naših događanja, a ovo je jedno od njih koje postalo prepoznatljivo. Drago mi je što smo i ove godine okupili preko 50 izlagača na sajmu, što potvrđuje da idemo u pravom smjeru – da ove manifestacije konačno postanu i prihodovne za naše lokalne proizvođače i obiteljska gospodarstva,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Program je predstavila direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak. ” Na manifestaciji nas očekuje ceremonija obreda krštenja mošta u vino koju će voditi popularni Boris Benčić, a na prijedlog Udruge vinara i vinogradara “Stjepan Koydl” ove godine kum je dugogodišnji vinski kardinal Vlado Baure. Kako ove godine Udruga slavi i 52 godine postojanja, sve posjetitelje pozivaju dan ranije, 8. studenoga na degustaciju mladih vina požeških vinara od 19,00 sati u prostorijama Kanižlićeva br. 3. Ove je godine na manifestaciju i sajam prijavljeno preko 50 izlagača iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema s domaćim proizvodima i rukotvorinama koje su dio tradicije. S nama je i pčelarska udruga “Zlatna dolina” koja ove godine održava deseto županijsko ocijenjivanje meda te će dodijeliti priznanja najbolje ocijenjenim pčelarima,” najavila je Podoljak. Program počinje u 10,00 sati, a u zabavnom dijelu nastupit će TS Zlatna dolina.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn