GRAD POŽEGA – Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

Datum objave: 01. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite svoj rad su danas u požeškoj šetališnoj zoni prezentirale žurne službe u sustavu zaštite i spašavanja. Na štandovima su se predstavili DUZS, HGSS, JVP i DVD, radio amateri, Ronilački klub Požega i Gradsko društvo Crvenog križa.

“Prvi dan ožujka u cijelom svijetu se obilježava kao Međunarodni dan zaštite i spašavanja, odnosno Dan civilne zaštite. Danas smo stoga predstavili operativne snage koje su okosnica civilne zaštite na području grada Požege,” naglasio je pročelnik Područnog ureda Požega Državne uprave za zaštitu i spašavanje Slavko Marinac.

Službe su dijelile promotivne materijale u cilju podizanja razine svijesti građana o neposrednim opasnostima i postupanju žurnih službi u velikim nesrećama i katastrofama, a  uz brojne mališane iz požeških škola, štandove je obišao i požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenicima.

“Svjesni smo važnosti svih žurnih službi koje su objedinjene pod Centrom 112. Sve je dobro dok je dobro, no tu su klimatske promijene, vremenske nepogode i razne druge situacije i incidenti stoga je vrlo važno da su sve ove udruge koordinirane, osposobljene i adekvatno opremljene te da surađujemo uigrano na dobrobit građana. Grad je dao i financijsku potporu svim udrugama koje sudjeluju u osiguranju u incidentnim situacijama. HGSS je možda najistureniji jer oni vrlo često izlaze, posebice u potragama za nestalim osobama, no pohvaljujem i Javnu vatrogasnu postrojbu koja ima preko 400 izlazaka godišnje,  Crveni križ, radio amatere, ronioce i sve one vrijedne entuzijaste koji sudjeluju u akcijama kada je pomoć potrebna sad i odmah,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn